Brzi trik da otkrijete da li će vam stajati paž frizura!

paž frizura

Paž ili bob frizura je veoma popularan način šišanja, posebno jer ga već nekoliko sezone ponosno nose holivudske ličnosti! Super kratka, sleek frizura, savršeno ravna i isfenirana ka unutra deluje šik i vanvremenski. Ali – veliki je korak odseći dugu kosu i navići se na novu dužinu. Ako niste sigurni da li će paž frizura pristajati vašem obliku lica, donosimo super trik koji će vam konačno otkriti da li treba da dugu kosu zamenite pažom!

Ovaj trik ima veze sa proporcijama i dimenzijama vašeg oblika lica i kako oni rade u harmoniji sa uglovima vaše nove frizure. Poseban trik je da to uradite u skladu sa uglovima vaše vilične kosti.

Trik – kako da saznate da li je paž za vas

Savetujemo vam da ovo radite ispred ogledala.

1. Počnite držeći olovku horizontalno, i tako je i postavite ispod vrh brade.

2. Potom prislonite lenjir vertikalno, uz lice, počevši od ušne resice. Tu gde se spajaju olovka i lenjir, treba da se formira pravi ugao.

3. Izmerite dužinu na kojoj se sreću olovka i lenjir – ako se olovka spaja sa lenjirom na 5.5 cm ili manje – definitivno možete izneti paž frizuru! S druge strane – ako je razmak veći od 5.5 cm, paž verovatno nije najsrećnija firzura za vas. Ako ipak želite da nosite paž, brojate nešto duži paž – tzv. lob (“long bob”), koji će sigurno biti boilje rešenje.

Naravno da ima izuzetaka, ali ovo je neki generalni indikator da li će vam kratki paž pristajati.

Povezano: Večita delima – kratka ili duga kosa?

paž frizura

Kakve veze imaju paž i oblik lica?

Frizer poznatih, Eduardo Bravo, tvrdi da je cilje svake friure da vaše lice deluje ovalnije. Naravno – sve smo lepe na svoj jedinstven način, i ne bi trebalo da brinete ako nema idealno ovalan oblik lica. Ipak – zašto se ovalan oblik lica smatra savršenim: razlog je grčki zlatni presek, koji hiljadama godina drži “ključ” savršenstva. Ova formula čini se stvari estetski savršenim. Zato je dobro ošišan bob idelan da vaš oblik lica više liči na ovalni.

Ako to nije slučaj – odložite makaze i isprobajte nešto duže varijente popularnog “lob”-a, koji je isto tako popularna frizura (a obožavaju je Selena Gomez i Olivia Culpo).

Pročitajte još i: 5 frizura koje će vam vizuelno suziti lice

Za savršeno ravan paž, predlažemo Subrina Frizz Fighter Straightener za kosu koji će smiriti antenice i dati kosi glatkoću, kao i termičku zaštitu od stajling aparata.

frizz

error: Content is protected !!