5 frizura koje će vam vizuelno suziti lice

frizure za uže lice

Devojke okruglog i širokog lica često posežu za konturisanjem kako bi vizuelno suzile svoje lice. Međutim, ovo mogu postići i odabirom savršene frizure – isticanje vilice, jagodica i dužine lica. Mekoća je ključ – neka vaša kosa bude puna volumena i talasa, dok zalizane i glatke look-ove treba da izbegavate ako želite uže lice.

5 frizura za uže lice

1. Talasi kao sa plaže

Jedna laka frizura koje će vam dati preko potrebni volumen i punoću koja izdužuje lice su talasi sa plaže. Ova boho frizura će pomoći da se vaše crte lica izduže, a ujedno će dodati dužinu blizu vrata. Talasi su dovoljno ležerni za svaki dan, ali i za večernji izlazak. Beachy talase možete postići uz pomoć slanog spreja kojim ćete izgužvati kosu.

Credit: @SoCal Hair Colorist

2. Talasasti natapirani rep

Dok zalizani strogi rep zapravo naglašava širinu i okruglost lica, blago natapirani talasasti rep sa pramenčićima koji padaju napred, vizuelno sužava lice i čini da ono izgleda izduženije. Najpre nanesite suvi šampon na teme, koji će dodati volumen. Potom napravite razdeljak sa strane, uvijte kosu figarom u blage talase, blago natapirajte koren i podignite rep visoko. Izvucite dva pramenčića da neobavezno padaju napred.

Za ovu frizuru vam preporučujemo Subrina Suvi šampon u spreju koji će dodati volumen u korenu.

Credit: @Fashion Current Mood

3. Visoka punđa

Voluminozna punđa ili čvor na vrhu glave kreira optičku iluziju, izdužujući lice. Visina punđe će vam dodati utisak dužine lica. Ovo je odlična frizura i zza dnevne aktivnosti, ali i kao opcija za formalne prilike. Napravite je lako tako što ćete vezati kosu u visoki rep, a potom uviti rep oko gumice i pričvrstiti ukosnicama. Nemojte previše jako stisnuti punđu, jer je volumen vaš prijatelj. Ovo isto možete postići i uz pomoć sunđeraste “krofnice” za punđe.

Credit: @Deepika Padukone

4. Opuštena pletenica sa strane

Neuredna, beachy pletenica sa volumenom u korenu koja opušteno pada sa strane, podiže i izdužuje lice. Veoma je privlačna i deluje kao da se uopšte niste ni trudili. Kako biste kreirali ovu frizuru, na koren nanesite sprej za volumen. Potom na dužinu naprskajte slani sprej kako biste dobili teksturu i volumen dužine. Blago natapirajte koren kako biste dobili visinu. Napravite neuredni razdeljak sa strane, a kosu upletite na suprotnoj strani. Blago razvucite ivice pletenice kako bi delovala punije i naurednije.

Dodajte teksturu pletenici uz pomoć Subrina Boom Boost spreja za volumen .

Credit: @Shades And Braids

5. Wob frizura

Kratka kosa može da deluje sužavajuće za lice, sve dok imate dosta teksture i punoće u njoj, što će učini vaše lice malim u proporciji. Ključ ove frizure je da imate razdeljak sa strane. Kako biste dobili ovu, “wob” (wavy bob) frizuru od vašeg kratkog boba, nanesite na sprej za teksturu od polovine dužine pa do krajeva. Potom figarom uvijte u talase pramenove debljine od 2-4 cm. Prstima rastresite i opustite talase.

Definišite talase vaše wob frizure uz pomoć Subrina Twister spreja za definiciju lokni i talasa.

Credit: @0161 485 5155 or 0161 427 9494

error: Content is protected !!