Plavuša, brineta ili crvenokosa: Šta boja kose otkriva o vama?

boja kose

Da li vas je ikada privukla određena boja kose, a nikada niste znale zašto je to tako? Otkrićemo vam da je to zato što ta određena nijansa predstavlja ono što osećate izntura. Menjanje boje kose se često povezuje sa privlačenjem pažnje, ali je zapravo oblik samo-izražavanja. Vaš izbor boje kose otkriva vaša osećanja, odnosno ono što želite da budete. U večini slučajeva, ipak, boja kose nema dublje značenje: možete je menjati samo iz zabave! Evo šta koja boja kose znači!

Koja je vaša boja kose?

Pretpostavke o karakteristikama nečije ličnosti na osnovu boje kose mogu biti generalizovane i stereotipne. Ali odabir različite nijanse u odnosu na vašu je potpuno nova stvar – evo šta znači ako odaberete baš plavu, smeđu, pink, crvenu ili neku drugu boju kose!

boja kose

Smeđa kosa

Ako ste žena koja se opredeljuje za smeđu kosu, to je zato što ste ponosne što ste žena! Smeđa kosa reflektuje to što se ponosite vašom ženstvenošću i osećate se ugodno u vezi vaše seksualnosti. U društvu koje je još na putu da prihvati feniminizam, vi ste buntovnik koji je dosledan sebi i stojite iza toga u šta verujete.

Crvena kosa

Ova nijansa je prilično česta kod tinejdžera ili mladih žena koje počinju da otkrivaju sebe. Ova boja reflekuje novonađenu slobodu, stav o životu i samouverenost koja dolazi sa tim. Crvenom kosom pokazujete da ste izgrađena ličnost koja zna šta želi u životu.

Plava kosa

“Dumb blonde” je jedan stereotip koji prati plavu kose – kada se ofarbate u plavu, to znači da želite da se osećate lagano i slobodno, poput sunca. Ali, suprotno popularnom stereotipu, to ne znači da su vam intelektualne sposobnosti ograničene. Možete biti i pametne i plave! Deep-rooted plava kosa je možda idealno rešenje da zadržite najbolje od oba sveta (plavo + smeđe).

Povezano: 5 načina kako da osvežite plavu boju kose

boja kose

Narandžasta kosa

Narandžasta boja kose reflekuje dominaciju, moć i ambiciju. Vi znate vaše ciljeve i snove i gonite ih nemilosrdno. Našle ste svoj glas i koristite ga kada god je to potrebno. Nezaustavljive ste i poštene, a ljudi vas se pomalo i plaše.

Pink kosa

Najpre, pink kosa reflekujte empatiju i poštenje. Ako vas neko pita “kako ste”, vi nećete odgovoriti obično “dobro”, već ćete iskreno i detaljno ispričati sve o sebi. Vaša iskrenost motiviše druge ljude da budu iskreni, i tako ćete steći veliki broj prijatelja. Vi ste sjajan prijatelj koji je uvek tu za svoje ljude.

Zelena kosa

Vi ste smireni i spokojni, ali sa “edge” momentom. Volite tišinu i vreme za sebe, kao i šetnje u prirodi. Ali ako se odlučite da odete na zabavu, zapalićete atmosferu. Vaša aura isceljuje, a zelena boja reflektuje komfor i isceljenje.

Ako želite da eksperimentišete sa bojom kose, ali bez trajne obaveze, isprobajte neki od proizvode za privremeno bojenje kose iz Lepotica Beauty Shopa: kolor-maske ili pigmente u kapima!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!