Šta sve morate da znate pre nego što se ofarbate u smeđe?

smeđa kosa

Smeđa boja je defintivno nijansa 2019. godine, kada je reč kosi. Bukvalno sve A-list zvezde menjaju svoju blond nijansu za bogate čokoladne tonove – od Šarliz Teron do Emilie Klark. Ako i vi želite da pređete u tim brinete ovog proleća, u nastavku pročitajte šta sve morate znati pre farbanja u smeđe.

5 saveta za buduće brinete

#1: Pronađite svoju nijansu

Najvažniji faktor kada birate boju kose jeste ton kože, njen podton i sadašanja boja kose. Za razliku od odabira tečnog pudera, boje kose imaju bolji efekat kada su kontrastne u odnosu na podton. To znači da ćete hladan ton svoje kože istaći toplim tonovima kose i obrnuto. Budite svesne takodje da ne idu sve nijanse smeđe uz svakoga. Na primer, pretamna smeđa na bled ten može da vas vizuelno postari.

smeđa kosa

#2: Konsultujte se sa frizerom

Ako ste novi u svet farbanja, moguće je da će vam biti potrebna profesionala pomoć. Pronađite iskusnog profesionalca i zakažite konsultacije kako biste odredili tačnu nijansu smeđe boje koja će vam pristajati. On će osmisliti personalizovani mix boja koji će dati fantastičan efekat, spram jednolične boje koju dobijate sa kupovnom farbom. Obavezno ponesite fotografije looka- koji želite da postignete!

#3: Razmislite o obrvama

Ono što ne smete da zaboravite su vaše obrve. Kao generalno pravilo, kosa treba da bude jednu do dve nijanse tamnija od obrva. Dakle, ako ima prirodno tamne obrve, to je dobra polazna tačka kada se odlučujete za željenu nijansu koja će biti idealna za vas. Ako imate svetle obrve, možda ćete morati da ih ofarbate pre bojenja kose.

#4: Budite oprezne ako se farbate same

Ako ste ipak “uradi sama” dama, onda bi trebalo da pripazite na neke stvari, kako ne biste završile sa hair color katastrofom. Obavezno pročitajte instrukcije na kutiji farbe, i kupite još jednu dodatnu kutiju za svaki slučaj. Eksperti kažu da za kosu dužine ispod ramena će vam trebati barem 3 kutije farbe.

Povezano: Najbolji saveti za farbanje kose kod kuće

smeđa kosa

#5: Održavanje nove smeđe boje

Kao i sa svakom promenom boje kose, moraćete prilagoditi malo rutinu nege novoj boji. Obavezno kupite šampon bez sulfata, namenjen fabranoj kosi, kako biste imale dugotrajniju boju koja ne bledi. Ako ste se ofarbale u boju koja je nekoliko nijansi tamnija od vašeg korena – zakažite redovno farbanje korena na svakih 5-6 nedelja, jer će vam koren biti svetliji kako kosa raste.

Mi vam predlažemo Subrina Professional ECHOES šampon za farbanu kosu bez sulfata, sa organskim kakao maslacem.

echoes sampon

Ako se farbate u hladnu smeđu nijansu, koristite povremeno purple šampon koji će delovati kao toner koji ubija neželjene tople tonove.

Pročitajte još i: Frizeri savetuju – 7 mera opreza pre farbanja kose kod kuće!

error: Content is protected !!