4 najčešće greške koje činite kada radite tretman kose uljem

ulje za kosu

Nedeljno je veče i bi ste možda odlučite da uradite kućni tretman uljem za kosu, kako biste joj dali preko potrebnu pauzu od svog stresa tokom nedelje. Ali, da li možda grešite tokom ovog procesa? Pogreške u procesu nauljivanja kose mogu je učiniti suvom i beživotnom, a to sigurno ne želite. Redovni oiling tretmani su ključni, ali postoje neke stvari koje obavezno morate izbegavati. Hajde da zajedno otkrijemo koje su to greške koje svako od čini tokom oilling tretmana.

Kućni oiling tretman – najčešće greške

1. Kosu raščešljavate odmah nakon nanošenja ulja

Prirodno je da poželite da odmah posegnete za češljem nakon nauljivanja kose, kako biste uklonili zamršene čvorove. Ali, ovo je jedna od najčešćih grešaka i morate je izbeći. Posle dobre masaže uljem, vaša koža glave postaje opuštena i ranjiva, a češljanjem odmah potom, kosa postaje lomljiva i sklonija ispadanju. Ako već morate da češljate kosu, predlažemo da to počnete od vrhova i nežno nastavite prema vrhovima. Koristite češalj sa širokim zupcima.

Povezano – Serum za kosu vs. ulje za kosu – isti ili različiti?

ulje za kosu

2. Držite ulje na kosi preko noći

Još jedna česta greška jeste da ulje držite na kosi i koži glave tokom noći. Ne samo da ćete učiniti kosu masnom i lepljivom, već ćete pokupiti nečistoću sa jastuka i kreveta. Prljavština će se lako pomešati sa prirodnim uljima sa vaše kože glave i tako može uzrokovati probleme. Kako biste ovo izbegli, ulje držite između 1-4 sata na koži glave.

3. Nanosite ulje dok je kosa vlažna

Neke žene imaju naviku da nanose ulje na kosu koja je vlažna. Kada vam je kosa vlažna, vaši folikuli su veoma meki i čak i najnežnije povlačenje i vučenje kose može dovesti do njenog gubitka. Zato pustite da vam se kosa prvo osuši i onda tek nanesite ulje.

4. Kosu vezujete prečvrsto, dok je nauljena

Kao što smo već pomenuli, folikuli postaju ranjivi i krhki posle seanse ulja, jer je koža glave opuštenija. Ako kosu prečvrsto vežete u punđu ili pletenicu, možete oslaiti koren i uzrokovati njegov gubitak. Vežite niski konjski rep ili pletenicu posle masaže uljem.

ulje za kosu

Pročitajte još i – 10 načina na koje možete koristiti ulje za kosu

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!