10 načina kako možete koristiti ulje za kosu

ulje za kosu

Ako bismo morali da odaberemo JEDAN omiljeni hair proizvod, to bi bilo nemoguće, ali sigurni smo da bi ulje za kosu bilo prvi samom vrhu liste! To je zato što se ovaj mali proizvod može koristiti na toliko različitih načina za negu i stajling kose. Zato u nastavku delimo sa vama čak 10 načina na koje možete koristiti ulje za kosu!

Kako sve možete koristiti ulje za kosu?

#1: Kao tretman pre pranja kose

Naša kosa mnogo trpi na dnevnoj bazi: od pranja, preko farbanja, a na kraju i stilizovanja. Zato ponekad naša dlaka može biti veoma isušena. Pokušajte da koristite vaše omiljeno ulje za kosu kao tretman pre šamponiranja, koji će nahraniti dlaku pre pranja. Ovo može pomoći kosi da zadrži svoja prirodna ulja. Nanesite ulja na krajeve kose pre pranja i ostavite ga da odstoji i potom redovno operite kosu.

#2: Za lagani sjaj kose

Ako imate tanku kosu, lako je da preterate sa stajling proizvodom. Umesto da nanosite slojeve i slojeve ulja u potrazi za sjajnom dlakom, odlučite se za “light” verziju ulja koje će kosi podariti sjaj, a ujedno je neće otežati. Fokusirajte se na krajeve.

ulje za kosu

#3: Na mokroj kosi pre feniranja

Zašto feniranje kod kuće nije nikad glatko i sjajno poput onog u salonu? Ubacite ulje za kosu u ovu jednačinu! Na vlažnu kosu, pored sredstva za termičku zaštitu, nanesite malo ulja, fokusirajući se na dužinu i krajeve. Potom se isfenirajte okruglom četkom, i završite špricem light laka za kosu.

#4: Da umirite “antenice” i “baby hair”

Ako vam se kosa naduva čim izađete na vlažno vreme – sigurno niste same. Frizzy kosa ima rešenje – nanesite jednu do dve pumpice ulja na suvu kosu, kako biste zagladili “antenice” i baby hair! Isto učinite i ako nosite zalizan rep ili pundju!

Povezano: Kako da odaberete ulje za kosu prema tipu dlake?

Za stajling tanke i kose koja se lako masti, predlažemo MoroccanOil Argan Treatment Light, laganije teksture a podjednako hranljive formule.

morocanoil

#5: Pre pletenja pletenice

Pletenice su najlepši tip frizure – i dok prelepo izgledaju, često su “messy”, tako da je ponekad zaista lakše raditi sa kosom koja je glatka. Pre pletenja, nanesite malu količinu ulja na kosu, koje će zagladiti površinu dlake, a vama olakšati dalji rad.

ulje za kosu

#6: Kao zaštita od cvetanja krajeva

Iako je skraćivanje krajeva realni trik kako da se rešite ispucalih krajeva, donekle ih možete sprečiti ako zaštite kosu koristeći ulje kao deo vaše redovne rutine. Nanesite ga na vlažnu ili suvu kosu – kako god preferirate!

#7: Kako biste raščešljali kovrdžavu kosu

Kovrdžave dame, posle pranja i kondicioniranja kose, nanesite par kapi ulja na mokru kosu i potom prodjite češljem sa širokim zupcima kako biste raspetljale čvorove. Počnite od krajeva i penjite se ka temenu.

Povezano: Ovako se pravilno češlja kovrdžava kosa!

#8: Pre peglanja ili uvijanja kose

Ponekad je frizura dobra samo onoliko koliko su i proizvodi kojima je pripremate. Zato je korišćenje ulja za kosu odličan način da pripremite kosu za stilizovanje. Samo nanesite malu količinu proizvoda na suvu kosu, uz dodatak spreja za termičku zaštitu, pre nego što počnete sa peglanjem ili uvijanjem kose.

ulje za kosu

#9: Pre spavanja kao tretman

Pojačajte svoj beauty sleep uz mali trik: nanesite vaše omiljeno ulje za kosu na krajeve i dužinu, vežite kosu u punđu i prespavajte sa njim. Ujutru će vas sačekati blistava i mekana kosa, nahranjena kao nikada pre!

#10: Kao finalni dodir posle stajlinga kose

Baš kao što je špric-dva fiksatora za šminku poslednji korak šminkanja, tako je i ulje za kosu finalni dodir koji vam treba kada ste napravile željenu frizuru. Bilo da ste isfenirale kosu, ispravile je ili uvile, nanesite jednu pumpicu ulja z akosu na ruke, protrljajte ih i prođite celom dužinom sve do krajeva za “trešnjicu na torti”!

Preporučujemo vam Marrakesh Argan Oil ulje za kosu na bazi argana i konoplj, bez štetnih sastojaka, parabena, ftalata, mineralnih ulja, veštačkih boja i mirisa.

ulje za kosu

Pročitajte još i: 8 pravih i pogrešnih načina da koristite eliksir za kosu

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!