5 stvari koje MORATE prestati da radite vašoj koži

U želji da vam koža bude zdrava i lepa, spremne ste da izdvojite ogromnu sumu novca svakog meseca. Ipak, često dok pokušavate poboljšati izgled vaše kože, napravite i po neki pogrešan korak.

Kako najviše štetite koži lica?

Cedite bubuljice

Iako je privlačno i čini se kao brzo rešenje, pokušajte se odupreti želji da istisnete bubuljicu koja vam je iskočila na vidljivom mestu na licu i to baš kad nije trebala. Kada cedimo akne, pritišćemo kožu sa strane, što može pojačati upalu, uzrokovati ožiljke ili proširiti infekciju na susedna područja na koži.

Preterujete sa primenom proizvoda

Mnogi tipovi kozmetičkih sredstava za negu lica, kada se prekomerno koriste, mogu naneti više štete nego koristi vašoj koži. Oštećenje površinskog, zaštitnog sloja sebuma uzrokuje dodatne probleme s kožom – iritacije, pojavu bubuljica, bora… Takođe, pored što neumereno korišćenje sredstava za negu lica šteti vašoj koži, šteti i vašem džepu.

Povezano: 4 bitna sastojka u borbi protiv akni!

Odlazite u krevet sa šminkom

Najveća, a najčešća grešaka koju žene čine vlastitoj koži jeste izbegavanje uklanjanja šminke pre odlaska u krevet. Ova loša navika začepljuje uljne žlezde i skladišti šminku u vaše pore koje postaju veće. Osim toga, neadekvatno čišćenje i tretiranje kože lica, onemogućava regenerisanje kože tokom noći što ubrzava pojavu znakova starenja.

čišćenje lica
Pogledajte i: Čišćenje lica – saveti za sjajan ten!

Spavate na pamučnoj jastučnici

Zamenite vašu pamučnu jastučnicu svilenom ili satenskom kako biste sprečili da koža klizi po materijalu kako se pomerate (što vremeno uzrokuje nastanak bora). Takođe, pamučna jastučnica upija vlagu i prirodna ulja vašeg lica čineći kožu suvljom, dok svilena ili satenska jastučnica dopušta koži da diše.

Prečesto pričate telefonom

Smanjite korištenje mobilnog telefona ukoliko želite da imate zdravu i lepu kožu. Kombinacija toplote i znoja uzrokuje oštećenja na vašoj koži kao što su bubuljice, hiperpigmentacija i prerano starenje. Od plave svetlosti iz mobilnih telefona, koja potiskuje proizvodnju melatonina u vašem telu, ne mogu vas zaštititi ni kreme ni serumi, već biste trebali bar smanjiti svetlost vašeg uređaja.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!