Maramice za intimnu higijenu – da ili ne?

intimne maramice

Svaka žena zna da treba da vodi računa o intimnoj higijeni. Tržište nam brigu o zdravlju polnog organa dodatno olakšava proizvodima koji su namenjeni intimnoj zoni. Brižljiva i temeljna nega intimnih delova tela u mnogim prilikama podrazumeva i upotrebu maramica za intimnu higijenu. Ipak, pre nego se odlučite da koristite intimne maramice, postoje određena pravila koja bi trebali da poštujete da bi sačuvali zdravlje vaše vagine.

Mnoge žene su veoma osetljive kada je u pitanju koža intimne zone pa se, nakon korišćenja maramica za intimnu higijenu prilikom čišćenja intimne regije, kod njih javljaju tegobe kao što su gljivične infekcije ili poremećaji vaginalne flore.

Maramice za intimnu higijenu, kao što im samo ime kaže, imaju veoma važnu ulogu kada je ginekološko zdravlje žene u pitanju. Ipak, treba da imate na umu da su napravljenje sa spoljnu upotrebu, a ne za unutrašnjost vagine koja se sastoji od još osetljivije kože.

vlažne maramice
Pogledajte i na koje sve načine možete koristiti vlažne maramice!

Sumnjivi sastojci intimnih maramica su glicerin (može izazvati gljivične infekcije), parabeni (mogu izazvati alergijske reakcije, osipe i upale) i alkohol (može isušiti kožu) te maramice za intimnu higijenu koje sadrže ove sastojke treba da izbegavate. Birajte intimne maramice koje sadrže biljne ekstrakte jer oni neće nadražiti sluzokožu i sprečiće upalu.

Intimne maramice efikasno zamenjuju pranje intimne zone sapunom, vodom i peškirom, jedino je vrlo važno da se prilikom korišćenja maramica za intimnu higijenu uvek obrišite od napred prema pozadi, ali da se pridržavati i ostalih uputa za korišćenje koje se nalaze na svakom kozmetičkom proizvodu.

Povezano: 5 čajnih mešavina uz pomoć kojih ćete se rešiti pojačanog vaginalnog sekreta!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!