Vlažne maramice – beauty trikovi koje sigurno niste znali

By  |  0 Comments

Vlažne maramice su veoma praktične za korišćenje – možete ih nositi uvek i svugde sa sobom, ali sigurno niste znali da postoje beauty trikovi sa vlažnim maramicama koji će vam pomoći da što brže i jednostavnije izgledate predivno.

Naslovna foto: PhotoJoiner Pinterest

Povremena upotreba vlažnih maramica nije štetna, ali treba biti obazriv i znati sve načine na koje možete koristiti vlažne maramice. Vlažne maramice koristite kad ste napolju ili u nekim drugim vanrednim situacijama.

Beauty trikovi sa vlažnim maramicama

Očistite liniju kose i oko ušiju

Sklonite kosu s čela i zakačite je šnalom ili svežite u rep da vam ne smeta. Kružnim, masirajućim pokretima obrišite prednju i zadnju liniju kose i kožu oko ušiju. Vlažna maramica će ukloniti masnoće i blago pilingovati tretirane oblasti.

Hidratantna maska za jednokratnu upotrebu

Na očišćeno i suvo lice stavite vlažnu maramicu, ostavite da deluje 3 do 5 minuta, a zatim se umijte toplom pa hladnom vodom. Koža će vam biti meka na dodir te biti osvežena i glatka.

Povezano:DIY gel za neposlušne ili kovrdžave obrve!

Sredstvo protiv ujeda buba

Nakon uboda insekta, za privremeno oslobađanje od svraba, otoka i iritacije mogu da posluže vlažne maramice. Sve što treba da uradite je da kritično mesto na koži obrišete vlažnom maramicom kako biste izbegli eventualne infekcije.

Ukrotite nemirne obrve

Vlažne maramice možete koristiti u slučaju neposlušnih obrva, odnosno kao fiksator za obrve. Za postizanje savršenog izgleda obrva, lagano prevucite vlažnu maramicu preko obrva pa prstima ili češljićem zaližite obrve.

Obezbedite prirodan preplanuli ten vašoj koži

Nema razloga da se plašite nanošenja preparata za samopotamnjivanje jer ako se pre procesa samopotamnjivanja izbrišete vlažnim maramica, uklonićete nečistoće i masnoću, izbeći pojavu fleka, a boja kože će biti potpuno ravnomerna i duže će se zadržati.

Povezano: Očistite pribor za šminkanje ili vas čeka ovo!

Osvežite lice, vrat i ruke

Nije baš dobro da sa šminkom odete na trening, zato vlažnim maramicama očistite lice, vrat i ruke pre i posle treninga. Na ovaj način ćete ukloniti šminku, ali i znoj koji uzrokuje nastanak bakterija. Posle se obavezno umijte vodom.

Greške prilikom šminkanja

Vlažne maramice mogu poslužiti kao „prva pomoć“ za uklanjanje greški prilikom šminkanja. Omotajte maramicu oko prsta pa ako ste preterali prilikom nanošenja kremastog rumenila, uklonite ga vlažnom maramicom. Ili, ako ste ajlajnerom neprecizno povukli liniju, sačekajte da se osuši, a potom je korigujte uz pomoć vlažne maramice.

Sredstvo za čišćenje četkica za šminkanje

Održavanje četkica za šminkanje je ključno ukoliko želite da imate lepu kožu lica, ali i da biste produžili njihov vek trajanja. Vlažnom maramicom pređite preko četkice koju želite da očistite i uklonite ostatke šminke, razne bakterije i sakupljene nečistoće.

Povezano: Maramice za skidanje šminke – neprijatelj vaše lepote?

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!