DIY gel za neposlušne ili kovrdžave obrve

By  |  0 Comments

Obrve su okvir za celo lice, tako da je važno da im pokažete malo ljubavi. Ukoliko vam je dosadilo da tražite idealnu olovku, gel ili senku za obrve možete napraviti DIY gel za neposlušne ili kovrdžave obrve sami kod kuće!

DIY gel za obrve definiše i kontroliše neposlušne ili kovrdžave obrve. Uglavnom dolazi u pakovanju sličnom maskari, sa istim štapićem kao aplikatorom, zbog čega se ponekad naziva i „maskara za obrve“. (Upozorenje: nikad ne stavljajte maskaru na vaše obrve – neće dati iste rezultate!)

Gel za obrve je ili providan ili taman. Providni gelovi su savršeni za devojke koje su rođene sa prirodno bujnim obrvama i potrebno je da ih samo malo pripitome, dok tamni odlično definišu i potamnjuju obrve.

Povezano: Kako da u par koraka iscrtate i potamnite obrve!

Napravite prirodni providni gel za obrve!

Potrebni sastojci:

  • ¼ šolje tople destilovane vode,
  • ¼ kašičice želatina (ako je potrebno dodajte još ¼ kašičice želatina),
  • 3 kapi eteričnog ulja ruzmarina (po želji) – ovo ulje promoviše rast kose!

Umutite želatin u toploj vodi i pustite ga da se zgusne pre ponovnog zagrevanja i mućenja, ali ovaj put na šporetu, koristeći laganu vatru, da ga u potpunosti rastvorite. Prespite dobijeni gel u staro, očišćeno pakovanje od maskare koristeći mali levak. Ostavite malo slobodnog prostora na vrhu za eterično ulje. Dozvolite gelu za obrve 3 do 12 sati da se zgusne.

Savet +

Nanesite gel za obrve pre upotrebe olovke ili pudera za obrve, umesto da to radite posle – gel će zgusnuti sitne dlačice obrva i učiniti ih lepljivijim. Kada budete aplicirali olovku (ili puder za obrve), ona će se, umesto za golu kožu i dlačice, pridržati za gel i trajati duže.

Nakon nanošenja gela za obrve, počešljajte dlačice obrva (kako prirodno rastu) i sačekajte da se gel osuši 80 odsto. Do tada, možete popunjavati proređena mesta pomoću olovke ili pudera za obrve. Nakon toga, ponovo počešljajte obrve da izjednačite tamne delove.

Povezano: Dobar pribor za još bolje obrve!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!