Dobar pribor za još bolje obrve

pribor za obrve

Žene širom sveta obradovale su se trendu raskošnih, nesputanih obrva.Kako se i zašto ovaj trend dogodio, ne znamo – ali preko noći su devojke sa gustim obrvama postale IN. Ipak, guste obrve nisu isto što i neuredne obrve. I njih treba održavati – čupkati, trimerovati, pravilno oblikovati. Zato se naoružaj priborom za borbu protiv podivljalih obrva!

Najbolji pripor za (guste) obrve

Pinceta

Da budemo precizniji – odlična pinceta.  Razlika između pincete i odlične pincete jasna je već pri prvom korišćenju. Ako tri puta zaredom ne možeš da uloviš dlačicu, a onda kad se to jednom dogodi pinceta niotkud klizne i ne iščupa je  – nije dobra. Ako čvrsto hvata dlačicu na tvoju prvu komandu i brzo povlači iz korena – odlična je!  Kada je jednom pronađeš, nemoj štedeti jer je investicija koja se isplati.

pinceta

Makazice

Trim trim trim. Obrve prosto imaju svoju ideju o tome kako treba da rastu. Često se dlačice na obrvama mimoilaze i u pravcima i smerovima rasta. Dakle, podivljale obrve  treba ukrotiti i uokviriti – i to makazicama, vodeći računa da se ne poremeti njihov prirodan oblik.

Olovka za obrve (sa četkicom)

Razume se da nemamo svi bujne obrve savršenog oblika. Kozmetolozi su zato osmislili ovu pametnu preparat-spravicu. Potrebno je najpre odabrati adekvatnu boju, a savet je da to bude dve nijanse svetlija od boje kose. Popunjavaju se samo prazne površine, jer svaki prelazak olovke preko ivice obrve uočljiv je deluje neprirodno. Pogotovo na dnevnom svetlu. Četkica sa drugog kraja olovke ima dve funkcije – da doslovce očešlja obrve, a pomoći će i pripremi za njihovo štrickanje iz prethodnog saveta. Jednostavno obrve začešljajte naviše i skinite krajeve koji štrče.

olovka za obrve

Olovka za obrve (sa sunđerom)

U odabiru odgovarajuće boje i izvlačenja linijica u smeru rasta obrve  – princip je isti kao i kod prethovne olovke. Ono po čemu se ova razlikuje je mekani sunđer na drugom kraju olovke, koji će blago izblendirati boju na vašim obrvama i dati taj aktuelni smokey  ili smudge efekat.

Ostali probor koji ti je potreban za savršene obrve pogledaj OVDE.

 

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!