Šminka i frizure koje podmlađuju – Zašto da izgledamo starije kad ne moramo!

Ne plašimo se starenja, ali radimo sve što možemo (sa razlogom) kako bi bili sigurni da ne izgledamo starije nego što jesmo. Istina je da vam šminka i frizure mogu pomoći da se osećate i izgledate mlađe, a evo i kako.

Šminka i frizure za mlađi izgled – Šta treba da radite:

1. Oblikovanje kose:

  • Kosa se sa godinama tanji, zato obratite pažnju na stepene/slojeve koji će vam dati punoću i volumen.
  • Šiške uvek asociraju na mladost, prikrivaju bore na čelu brže od bilo koje kreme, a najbolje ih je ošišati da se postepeno stapaju sa ostatkom kose (da se završe negde između obrva i obraza) i da ih možete skloniti sa strane (iza uva).
  • Farbajte kosu u svetlije nijanse kako starite kako biste dobili mladalački izgled.
  • Konjsi rep je prilagodnjiv te ide uz više odevnih kombinacija, a povlačenjem kose nagore ublažavate linije oko očiju i naglašavate vaše jagodice.

siske

2. Konturisanje lica:

Konturisanje i nijansiranje lica daje licu mlađi izgled. Aplicirajte malo hajlajtera na unutrašnjim i spoljašnjim uglovima očiju i duž kosti obrva kako biste posvetleli područje oko očiju. Da biste vizuelno “podigli” obraze nanesite bronzer ispod jagodica a rumenilo na njih.

Povezano: Kako se pravilno konturiše lice i gde se nanose bronzer, rumenilo, hajlajter i korektor.

3. Pune obrve:

Često mislimo da je kosa na vrhu naše glave jedina stvar pogođena procesom starenja. Ali to nije istina. Što smo stariji, naše obrve su takođe na meti starenja. Dlake na obrvima mogu postati retke i sporadične, čineći da nam lice izgleda starije i zrelije (ne na dobar način). Zadržiti svoje mladalačke, pune obrve korištenjem pudera, olovke ili senke za obrve. A postoji i trajnije rešenje u vidu trajne šminke i sada izuzetno popularne japanskog iscrtavanja obrva.

[adsense_inserter id=”12825″]

4. Sjajne, neutralno našminkane usne:

Mnoge od nas sjaj za usne smatraju proizvodom prošlosti, ali ukoliko želite da istaknete vaše usne, malo akcije sa sjajem na usnama zapravo će učiniti da vam usne budu punačkije/deblje. Utapkajte sjaj breskva ili roze boje u centar usana da biste im dali mladalačku punoću!

sjaj za usne

5. Sveža koža:

Iako postoji i vreme i mesto za matiranu kožu, savetujemo vam da koristite taj prah štedljivo. Puderi mogu učiniti da vam koža izgleda dosadno dajuči vam grudvast finiš koji naglašava linije i bore. Umesto toga, odlučite se za tečnu hidratantnu podlogu/puder, čija će vlaga smanjiti i prekriti sve dosadne linije i bore i učiniti da vam koža izgleda svežije i mladalačkije.

6. Otvorite oči:

Ako osećate da vam kapci postaju malo teži nego što biste želeli, otvorite ih sa dva čudotvorna proizvoda: uvijač za trepavice i bela olovka za oči. Uvijanje trepavica će odmah otvoriti vaše oči, a dodir bele olovke u unutrašnjem uglu oka i duž vodene linije, stvoriće iluziju širom otvorenih očiju.

uvijac za trepavice

error: Content is protected !!