Japansko iscrtavanje obrva – Trajna šminka

Ukoliko niste u potpunosti zadovoljni prirodnim oblikom svojih obrva i ukoliko vam njihovo oblikovanje ne polazi najbolje za rukom, jedno od idealnih rešenja za vas jeste japansko iscrtavanje obrva. U nastavku ovog korisnog teksta, potrudićemo se da vas u što većoj meri upoznamo sa činjenicama i informacijama koje su vezane za ovu metodu trajne šminke obrva.

Šta je japansko iscrtavanje obrva?

Japansko iscrtavanje obrva, predstavlja jednu od inovativnih metoda iscrtavanja obrva, koja ima za cilj da stvori maksimalno prirodan izgled vaših obrva. U osnovi, ova metoda, podrazumeva aplikovanje neorganskog pigmenta u dermalni sloj vaše kože.

Pigmenti koji se koriste u ovom postupku, ne izazivaju alergijske niti bilo koje druge neželjene reakcije, jer su biljnog porekla i samim tim, bezbedni su po vaše zdravlje. Postupak njihovog aplikovanja, izvodi se uz pomoć specijalnih malih oštrica, kojima se postiže efekat prirodnih dlačica različite debljine i različite dužine.

Najvažnija pitanja i odgovori vezani za japansko iscrtavanje obrava

Ovo su pitanja koja se najčešće postavljaju i najviše zanimaju sve dame koje žele da urade trajnu šminku obrva a odnose se na japansko iscrtavanje obrva.

1. Da li pre sprovodjenja ovog tretmana treba ukloniti svoje prirodne obrve?

Ovo je jedno od najčešćih pitanja i dilema kada je reč o japanskom iscrtavanju obrva. Dakle, prirodne obrve nije potrebno ukloniti pre sprovođenja tretmana. Potrebno je ukloniti parcijalno po neku dlačicu koja odstupa od celokupnog oblika i koja kvari formu i izgled obrva. Aplikovanje pigmenta, vrši se između vaših prirodnih obrva i dopunjuje njihov izgled.

2. Da li je prilikom sprovođenja tretmana moguće odstupati od prirodnog oblika obrva?

Ukoliko niste zadovoljni prirodnim oblikom svojih obrva, možete odahnuti jer se u toku sprovođenja tretmana može vršiti korekcija i odstupanje od oblika. Tačnije, uz pomoć specijalnog aparata, može se odrediti tačna simetrija i forma oblika koja će vam najbolje pristajati.

3. Kolika je trajnost obrva koje su iscrtane ovom metodom?

Trajnost obrva nakon završetka tretmana je između tri i pet godina. Pritom, potrebno je jednom godišnje obaviti takozvano osvežavanje pigmenta, jer pigment koji je aplikovan vremenom blago menja boju.

4. Koliko dugo traje tretman i da li je bolan?

Prvi i ujedno najvažniji tretman japanskog iscrtavanja obrva traje oko šezdeset minuta. Od toga, oko dvadeset minuta traje samo aplikovanje pigmenta, odnosno iscrtavanje obrva, a ostatak vremena zauzima proces određivanja željenog oblika obrva.
Kasniji tretmani, koji podrazumevaju osvežavanje pigmenta, traju oko petnaest minuta.

5. Da li obrve iscrtane japanskom metodom zahtevaju posebnu negu?

Obrve iscrtane japanskom metodom trajne šminke, zahtevaju posebnu negu samo u kratkom periodu neposredno nakon sprovođenja tretmana. Konkretno, dva do sedam dana, nakon tretmana, potrebno je regiju obrva tretirati posebnom kremom, koju ćete dobiti u salonu u kojem ste obavili tretman. Učestalost upotrebe kreme, zavisi od tipa i osetljivosti vaše kože i može varirati od dva do čak deset puta na dan.

Inače, ono što je važno reći, jeste da se dva do tri dana nakon sprovođenja tretmana, ne treba izlagati jakoj sunčevoj svetlosti, kao ni svetlosti solarijuma, ne treba se kupati u reci, u moru ili u bazenu i ne treba regiju obrva tretirati drugim preparatima osim kremom koja je za to preporučna i koja je tome namenjena.

6. Kome se posebno preporučuje trajna šminka japanskim iscrtavanjem obrva?

Metoda japanskog iscrtavanja obrva, posebno se preporučuje osobama koje imaju retke ili nepravilno raspoređene prirodne dlačice na obrvama, kao i osobama kojima su prirodne obrve iz bilo kog razloga opale.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!