Zogan masaža lica – Za kožu bez bora, podočnjaka, nadutosti

Nedostatak sna, stres, nezdrava ishrana, zagađenje, dehidratacija glavni su neprijatelji mladosti i svežine vaše kože. Na neke od uzroka možemo delovati iznutra, kvalitetnijom ishranom, suplementima i boljom hidratacijom, dok na ostale uzroke „odgovaramo“ adekvatnom negom. Ili adekvatnom masažom, kao što je Zogan masaža.

Zogan masaža lica – ne košta ništa a efekti su izuzetni

Kada je nega lica u pitanju, žene su spremne na sve kako bi zaustavile vreme i odložile dolazak nepoželjnih gošći. Posežu za skupim kozmetičkim tretmanima i preparatima koji obećavaju, međutim, ne znaju da je ključ za očivanje mladolikosti upravo u njihovim rukama. Nije da pravilna i redovna nega odgovarajućim pretparatima nema efekta i da je to bacanje novca, ALI, postoji nešto što ne troši vaš novac, već zahteva malo vašeg vremena i obećava rezultate.

Daleki istok i istočnjačka kultura poznati su po alternativnim metodama lečenja i iscelivanja koje pre svega podrazumevaju masažu i terapiju eteričnim uljima, odakle nam dolazi i na hiljade godina čuvana tajna mladolikog izgleda – Zogan masaža. Masaža lica je vrlo popularan tretman lepote koji vraća tonus mišićima.

Zogan masaža ima značajan efekat u podmlađivanju:

  • vidljivo se smanjuju bore,
  • koža postaje zategnuta, elastična i glatka,
  • formiraju se pravilne konture lica,
  • eliminišu se otoci i naduvenost lica,
  • smanjuju se/potpuno nestaju podočnjaci,
  • rešava se problem „drugog podbradka”,
  • podstiče regeneracija ćelija i ćelijsko disanje,
  • detoksikuje koža,
  • podsiče protok limfe i na taj način ubrzava razmenu materija.

Stručnjaci koji se dugi niz godina bave ovim “zanatom” garantuju da ćete već nakon 2 nedelje svakodnevne masaže primetiti prve pozitivne rezultate.

Zogan masaža je jako jednostavna za izvođenje i ne oduzima puno vremena, svega 5-7 minuta dnevno. Ne postoji starosna granica za izvođenje iste, kao ni posebno određeno doba dana kada biste trebali da je izvodite: to može da bude opuštajuća masaža nakon napornog dana na poslu, jutarnja masaža za buđenje organizma, kada god to vama odgovara i rešite da se opustite.

Kako se radi Zogan masaža lica

Sve što vam je potrebno jeste hranljiva krema za lice, serum ili još bolje ulje za negu lica. U ovu svrhu, eksperti najviše preporučuju ulje pamuka ili bademovo ulje jer su bogati omega 3 i 6 masnim kiselinama, mineralima i drugim sastojcima koji imaju jako pozitivno dejstvo na kožu, a izbor je samo vaš. Možete koristiti hranljive kreme, anti-age serume ili lagana ulja.

Pre početka masaže, neophodno je lepo očistiti lice sredstvom za čišćenje, tonikom i uraditi blagi piling kako biste uklonili mrtve ćelije kože kako bi masaža bila efikasnija. Na očišćeno lice nanesite kremu / serum / ulje i pratite dalja upustva koja se nalaze u videu ispod. Nije neophodno raditi piling svakog dana kad i masažu jer na taj način možete izitirati kožu. Piling možete raditi svakog drugog ili trećeg dana, kada Vašoj koži to prija. Kada ne radite piling, budite sigurni da ste temeljno očistili lice od nečistoća.

Ukoliko imate problem sa bolestima limfnog sistema, ORL bolestima, bolestima kože lica, ukoliko ste prehlađeni, curi vam nos ili imate povišenu telesnu temperaturu ovu masažu nemojte praktikovati jer ona aktivira limfni sistem.

Junuko Tanaka je poznana japanska stilistkinja i ekspert za lepotu koja je među prvima u svojoj knjizi predstavila i preporučila ovu masažu. Zato ovu vrstu masaže možete pronaći pod nazivom Tanaka ili Zogan masaža lica.

Autor teksta: “Zogan masaža lica – Za kožu bez bora, podočnjaka, nadutosti “, BlogoMarija

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!