Saveti za ispravan izbor i upotrebu regeneratora za kosu

By  |  1 Comment

Od odabira i načina upotrebe regeneratora za kosu, u velikoj meri zavisi i to da li će vam lepo izgledati frizura, ali i da li će vam kosa ostati zdrava. Kako bi smo vam pomogli da napravite pravi izbor prilikom odabira regeneratora i kako bi ste na taj način očuvali zdravlje svoje kose, pripremili smo važne savete za vas. Na vama je da ih pročitate i da ih na vreme usvojite.

3 top saveta za izbor i korišćenje regeneratora za kosu

Saveti koje ćete pronaći u nastavku teksta odnose se na pravilan odabir regeneratora za kosu i njegovu pravilnu upotrebu, ali i najčešće greške koje žene čine prilikom njihovoh izbora i upotrebe.

Savet 1: Regenerator birajte isključivo na osnovu tipa svoje kose

Konkretno, ukoliko vam je kosa oštećena i procvetala, uvek odaberite regenerator koji u svom sastavu sadrži proteine. Proteini imaju izuzetno važnu ulogu u procesu obnavljanja oštećene kose. Takođe, ovakvi regeneratori na vreme deluju preventivno na očuvanje zdravlja kose, tako da kosa koju redovno tretirate regeneratorom sa proteinskim dodatkom, neće ni postati oštećena ili će to postati u znatno manjoj meri.

Ukoliko vam je kosa suva i ispošćena, uvek odaberite regenerator koji ima hidrirajuće delovanje na kosu. Hidratacijom, kosa postaje osvežena, vraća joj se vitalnost i tragovi suvoće i ispucalosti postaju manje uočljivi ili potpuno eliminisani.

Ukoliko vam je kosa sklona brzom mašćenju, posebno pri korenu, uvek odaberite regenerator koji u svom sastavu ne sadrži ulja. Ulja dodatno maste kosu i uz to i pospešuju prirodan proces njenog mašćenja.

Povezano: Vrste regeneratora za kosu

Savet 2: Naučite da pravilno koristite regenerator

Verovali ili ne, veliki broj dama greši upravo u načinu na koji koristi regenerator za kosu. Zato, pročitajte pravila koja se tiču njegovog pravilnog korišćenja:

  • Najvažnije pravilo, jeste da regenerator nanosite na prethodno dobro ispranu i dobro isceđenu kosu. Ukoliko vam je kosa suviše mokra, to može umanjiti i sprečiti delovanje korisnih sastojaka koji su sadržani u regeneratoru.
  • Regenerator nikada ne nanosite direktno na kosu, već ga prethodno protrljajte između dlanova i sa dlanova ga prenesite ravnomerno na kosu. Na taj način, sprečićete da se najveća količina regeneratora zadrži samo na jednom mestu.
  • Kada ste naneli regenerator na kosu, bilo bi dobro da sačekate oko pet minuta pre njegovog ispiranja, kako bi sastojci sadržani u njemu mogli da deluju na kosu.
  • Prilikom ispiranja regeneratora, prstima rasčešljavajte kosu i pustite da se mlaz vode sliva od korena kose prema vrhovima. Na taj način, omogućićete lakše češljanje.
  • Uvek dovoljno isperite regenerator sa kose. Tragovi regeneratora koji se ne isperu sa kose,mogu izazvati njeno brže mašćenje ili efekat slepljene frizure.
  • Nikada nemojte nanositi regenerator na koren kose. To može iritirati vašu kožu glave i uticati na stvaranje masne peruti.

Savet 3: Menjajte regenerator za kosu koji koristite

Pridržavajući se toga da uvek birate regenerator u skladu sa tipom svoje kose, sa vremena na vreme ipak promenite proizvodnu marku regeneratora za kosu koji koristite. To je važno jer različiti regeneratori, sadrže i različite sastojke unutar svog sadržaja. Vremenom, nakon dugotrajne upotrebe jednog određenog regeneratora, kosa se prezasiti sastojcima iz njega i oni prestanu da pozitivno utiču na nju.

Tada je kosi potrebno osveženje i treba to shvatiti kao razlog da promenite regenerator. Najbolje je naizmenično kombinovano koristiti dve vrste regeneratora koji odgovaraju tipu vaše kose ili menjati regenerator na oko mesec dana.

1 Comment

  1. Pingback: Prirodni preparati za negu kose od ruzmarina | Lepotica.rs

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!