Uradi sama: Serum za zategnutost kože i protiv bora

By  |  0 Comments

Usled negativnih faktora kojima je vaša koža svakodnevno izložena i usled prirodnog procesa starenja, na koži se vremenom javljaju sitne jedva uočljive bore. Međutim, na takve bore, odnosno na njihovu pojavu moguće je delovati preventivno i na taj način produžiti zategnut mladalački izgled kože. Otkrićemo vam kako da napravite serum za elastičnost i zategnutost kože.

Pre nego što pređemo na davanje uputstava za pripremu i korišćenje seruma za elastinost i zategnutost kože, reći ćemo da pored preventivnog delovanja, on ima delovanje i na već nastale sitne bore. Konkretno, on takve bore neutrališe i čini ih manje uočljivim, ali i sprečava njihovo dalje širenje na koži.

Kako napraviti serum za elastičnost i zategnutost kože?

Da bi ste napravili ovaj serum, potrebno vam je:

  •  7 kapi eteričnog ulja tamjana,
  •  2 kapi bademovog ulja,
  • 10 kapi eteričnog ulja geranijuma,
  • 10 kapi eteričnog ulja čempresa,
  •   3 kapi suncokretovog ulja.

Način pripreme:

Način pripreme ovog seruma je maksimalno jednostavan. Ne obraćajući pažnju na raspored dodavanja, jednu po jednu vrstu navedenih ulja treba dodavati u adekvatnu staklenu posudicu i temeljno mešati. Na kraju kada se sve vrste ulja u gore navedenim količinama pomešaju, vaš serum za elastičnost i zategnutost kože je gotov i spreman za upotrebu. Tada sadržaj seruma treba presuti u staklenu flašicu sa pipetom i čuvati ga na hladnom i tamnom mestu.

Na koji način serum za elastičnost i zategnutost kože treba koristiti?

Pola sata pre upotrebe, serum treba izvaditi iz frižidera i ostaviti da stoji na sobnoj temperaturi.

Zatim, neposredno pre upotrebe, njegov sadržaj treba promućkati. Nakon mućkanja, uz pomoć pipete, dve do tri kapi seruma nanesite najpre na kažiprst i protrljajte između palca i kažiprsta. Tek kada ste sadržaj seruma protrljali između prstiju, nanesite ga na predeo oko očiju i dobro ga utrljajte u kožu.

  • Važno je da pre nanošenja seruma za elastičnosti i zategnutost kože, koža bude temeljno očišćena i suva, kako bi sastojci seruma mogli da prodiru u kožu i da vrše svoje delovanje.
  • Najbolje je da serum nanosite uveče, jer tokom noći, koža ima najbolju moć upijanja i iskorišćavanja sastojaka.

Ovaj serum, možete koristiti i za regiju kože oko usana ili za regiju kože čela, ukoliko su tu prisutne sitne bore ili ukoliko želite da na vreme sprečite pojavu bora na tim regijama. Ukoliko želite da ovaj serum koristite za sve tri predložene regije kože, na kojima se ujedno najčešće i javljaju sitne bore, predlažemo da u startu duplirate predložene količine svih gore navedenih sastojaka i da napravite duplu meru seruma, kako bi ste mogli što trajnije da ga koristite i kako bi ste ga imali u dovoljnoj količini.

Ono što je važno reći, jeste da je važno da serum upotrebljavate svakodnevno, jer će samo na taj način on i dati maksimalan učinak i pokazati efekat delovanja na vašoj koži.

Ukoliko želite da serum za elastičnost i zategnutost kože koristite samo za regiju oko očiju, dovoljna će vam biti količina koju ćete dobiti koristeći gore navedene količine sastojaka.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!