Dermatolozi otkrivaju: Kako se pravilno koriste proizvodi sa hijaluronskom kiselinom?

Hijaluronska kiselina

Šta ako bismo vam rekli da vam je potreban samo JEDAN skincare sastojak koji će vašu kožu napojiti vlagom, omekšati bore, i dati vam prelepi blistavi sjaj, ali bez posete dermatologu? Ovo je upravo magija hijaluronske kiseline. Ali koliko god da je ovo popularan sastojak, ne može da “radi” bez pravilnog nanošenja. Zato danas donosimo vodič za pravilno korišćenje seruma sa hijaluronskom kiselinom – od strane dermatologa.

Šta je tačno hijaluronska kiselina i da li je to uopšte kiselina?

Najpre, moramo preći kratku lekciju šta je to hijaluronska kiselina. Ovaj sastojak nije nikakva kiselina, iako naziv na to upućuje. Hijaluron je humektans, a to znači da radi poput ”sunđera”, čime pomaže koži da zadrži vodu i tako je ”napumpa”. Mi zapravo u koži imamo prirodne nivoe hijaluronske kiseline, ali kako starimo – nivoi se smanjuju. Ovo vodi do pojave bora i gubitka elastičnosti kože.

Hijaluronska kiselina ima neverovatnu sposobnost da privuče i zadrži u sebi vodu u zapremini do 1000 puta svoje težine. Ona bi zato trebalo da se koristi ili u kremi ili uz dodatak kreme. Kada dodate vlagu koži, vi zapravo pomažete hijaluronskoj kiselinida apsorbuje vodu umesto da je izvuče iz kože.

Povezano: Beautypedia – Sve što niste znali o hijaluronskoj kiselini

Hijaluronska kiselina

Pravilna upotreba seruma sa hijaluronskom kiselinom

Korak #1: Navlažite kožu

Pre i posle nanošenja seruma potrebna je hidratacija kože, kako bi hijaluron imao za šta da se ”uhvati”. Zato posle čišćenja lica, naprskajte tonik ili face mist ili termalnu vodu, kao ”podlogu” za serum sa hijaluronskom kiselinom.

Korak #2: Nanesite serum sa hijaluronom

Sada je trenutak da na još vlažnu kožu od prskanja spreja prstima umasirate par kapi seruma sa hijaluronskom kiselinom.

Korak #3: Ponovo navlažite kožu

Hijaluronskoj kiselini je sada potrebna nova doza hidratacije, kako ne bi vlagu vukla iz vaše kože, već iz vlage koja je okružuje. Zato ponovo naprskajte sprej ili face mist, preko seruma.

Hijaluronska kiselina

Korak #4: Sve zaključajte kremom za lice

Kada se sve malo prosuši, nanesite hidratantnu kremu za lice i to je to! Videćete kako ćete imati mnogo lepši osećaj na koži i duži efekat hidracije, ako koristite hijaluronsku kiselinu na ovaj način.

Pročitajte još: Zašto bi trebalo da koristite serum sa hijaluronskom kiselinom i na kosi?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!