Zašto bi trebalo da koristite serum sa hijaluronskom kiselinom na KOSI?

hijaluronska kiselina

Svi znamo da je hijaluronska kiselina omiljeni sastojak za negu kože, koji pruža hidrataciju i privremeno “pumpanje” kože kako bi se umanjio izgled super finih bora i linija. Ali, da li ste znale da vaš omiljeni hijaluronski serum za lice može koristiti i kosi? Ako do sada niste koristile preparate za kosu na bazi hijalurona, vreme je da počnete! U nastavku vam otkrivamo zašto je hijaluronska kiselina odličan sastojak i za negu svih tipova kose!

Šta je tačno hijaluronska kiselina?

Uprkos svom nazivu, hijaluronska kiselina je zapravo vrsta šećera, i deluje kao humektans na kožu. To znači da zadržava vlagu, tako da je odličan dodatak za negu suve kože (i kose). Hijaluronska kselina se prirodno može naći u našoj koži, očima i zglobovima. Hijaluronska kiselina može u sebi upiti onoliko vode koliko je i sama teška, što hidrira folikule, a kosi pruža glatak i manje frizzy izgleed. Ako vašoj kosi fali hijaluronske kiseline (što se prirodno dešava sa godinama), najverovatnije ćete primetiti suvu, stanjenu kosu.

Dodatak hijaluronske kiseline u nezi kose pomaže kod:

  • Njene revizalizacije
  • Poboljšava njenu sposobnost zadržavanja vode
  • Poboljšava izgled i teksturu kose

Povezano: Lepotica Beaautypedia – sve što treba da znate o hijaluronskoj kiselini!

hijaluronska kiselina

Šta hijaluronska kiselina radi za kosu?

#1: Hidrira dlaku

Svojstva humektansa koje hijaluronska kiselina ima, čini da efekat na kosi bude sličan onom na koži, dozvoljavajući dlaci da zadrži i zaključa vlagu iz proizvoda, unutar sebe.

#2: Smanjuje frizz efekat

Hijaluronska kiselina zatvara kutikulu, što sprečava prodiranje neželjene vlage unutar dlake, što potencijlano dovodi do frizzy kose i njenog uvijanja.

#3: Čini dlaku punom i jedrom

Iako su potrebne nove studije koje to dokazuju, teoretski, hijaluronska kiselina može popuniti dlaku, i učiniti je jedrom i “napumpanom”. Ovaj “plump” efekat se može koristiti za dodavanje volumena u korenu kose, posebno kod suve i oštećene.

hijaluronska kiselina

#4: Hidrira skalp

Ne samo što je hijaluronska kiselina blagodetna za kosu, već je jako dobra i za zdravlje skalpa. Humektansi privlače i vezuju vlagu za kožu, dozvoljavajućo kolagenu da se proizvodi. Hidrirani skalp sprečava pojavu peruti, peckanja i suvoće kože glave.

Kako se koristi hijaluronska kiselina na kosi?

  • Nanesite je na skalp pre šamponiranja: uzmite vaš omiljeni hijaluronski serum za kožu lica i nanesite ga obilno na kožu glavu i dobro umasirajte prstima, kružnim pokretima. Ostavite da deluje 15-20 minuta i potom operite kosu.
  • Koristite je na vlažnoj ili mokroj kosi: nanesite hijaluronsku kiselinu na vlažnu kosu posle pranja – tada je kosa najpodložnija primanju proizvoda, a i voda će biti odlična podloga za korišććenje hijalurona. Hijaluronska kiselina za sebe vezuje vodu, što znači da je idealna podloga za njeno korišćenje vlažna kosa ili koža. Nanesite par kapi seruma za lice na krajeve i dužinu vlažne kose i dobro utrljajte.
  • Birajte proizvode za kosu na bazi hijaluronske kiseline – ako ne želite da eksperimentišete sa hijaluronskim proizvodima za lice, možete nabaviti specijalne šampone koji sadrže ovaj sastojak. Osim toga, korišćenje seruma za lice na kosi može biti bacanje para, pošto su potrebne veće količine seruma.

Naša preporuka je Subrina Professional HYDRO šampon sa hijaluronskim kiselinom.

šampon sa hijaluronskom kiselinom

Pročitajte još i: Suva kosa – top 5 saveta kako da se izborite sa suvoćom

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!