Kako da slojevito nanesete maskaru bez grudvica za pogled koji osvaja

slojevito nanošenje maskare

Ogromne, paperjaste trepavice koje se vide izdaleka su neprolazan trend, i nešto što svaka od nas pokušava da dobije. Zahvaljujući veštačkim trepavicama i nadogradnji, nikada nije bilo lakše doći do toga. Međutim, ako ste i dalje verne, dobroj staroj maskari, možete postići sličan efekat tehnikom slojevitog nanošenja. Svega dva-tri sloja maskare će vaše terpavice učiniti faboluznim! Ali, često se dešavaju grudvice, pa sve to izgleda neuredno. Evo kako da slojevito nanesete maskaru, bez grudvica.

Slojevito nanošenje maskare

Pravila slojevito nanošenja maskare su jednostavna: odaberite 2 do 3 razičite maskare, prema efektima koje želite da dobijete. Ispratite ove korake, i obožavaćete vaše trepavice!

slojevito nanošenje maskare

Korak #1: Pripremite trepavice

Kako biste olakšali aplikovanje maskare, poželjno je da pripremite trepavice, uz pomoć prajmera. Prajmer obuhvata svaku dlačicu trepavica, čineći ih glatkim za prvi sloj maskare, a ujedno pojčava efekat maskara koje nanosite nakon.

Povezano: 10 činjenica o maskari koje sigurno niste znale!

Korak #2: Odaberite formulu

Od one za produžavanje, do one za uvijanje – postoji mnogo tipova maskara na tržištu. Najbolji deo kod naslojavanja maskara je što možete koristiti kombinaciju maskara da kreirate savršen izigled trepavica.

Korak #3: Očistite višak formule sa četkice

Malo maskare je više nego dovoljno, zato skinite višak formule sa četkice. Jednostavno ostružite celu četkicu o grlić tubice, pre svakog sloja maskare. Ovo će sprečiti grudvanje maskare na trepavicama, i osiguraće da se svaki sloj maskare nanese glatko.

slojevito nanošenje maskare

Korak #4: Nanesite maskaru od korena

Prvi sloj maskare treba da razdvoji i definiše trepavice. Počnite sa baznom maskarom, koja ima tanku četkicu. Nanesite četkicu što je bliže moguće korenu trepavica, i potom je povucite ka napred. Ponavite ovaj korak i na vrhu trepavica, pomerajući četkicu od korena do vrha. Sačekajte da se oba sloja osuše pre nanošenja sledećeg sloja.

Korak #5: Počnite sa slojevima

Kako biste počele sa slojevitim nanošenjem maskare, uzmite maskare koje ste odabrale i nanesite tanak sloj svake na trepavice. Posle maskare za definiciju, nanesite onu za volumen, a možete preko i maskaru u boji.

Korak #6: Namažite donje trepavice

Pošto su donje trepavice obično tanje od gornjih, nije dobra ideja da ih otežate sa više slojeva. Brzinski ih iščešljajte baznom maskarom za dužinu i razdvajanje i to će biti dovoljno.

Pročitajte još i: Šta je “tubing” maskara i da li je već koristite?

error: Content is protected !!