Ovako ćemo šminkati za jesen: “Pumpkin Spice” šminka je nov make-up trend koji stoji svima

PUMPKIN SPICE MAKEUP
Instagram/Printscreen

Izvinjavamo se svima koji vole leto, ali moda, make-up i trendovi su odavno u jesenjem raspoloženju. Ove jeseni, posle dominacije “latte” i “strawberry girl” šminke, možemo videti još jedan monohromatski stil šminkanja, a to je – “pumpkim spice make-up”. U slobodnom prevodu, šminka inspirisana tonovima začina za bundevu. Pošto je i ovo monohromatski stil, on se služi jednom istom nijansom za sve make-up proizvode koje koristite: senku, ajlajner, bronzer, hajlajter i usne. Paleta tonova koja se koristi za “pumpkin spice make-up” se smeđa, bronzana, i zemljana. Ovaj trend šminkanja je zapravo prepakovan letnji “latte” stil, samo još više pigmentovan, za hladnije temperature koje nas očekuju.

Zašto su zemljni aesthethic tonovi tako popularni?

Šminkeri otkrivaju odakle ova “pomama” za zemljanim tonovima – zapravo, smeđi tonovi šminke odgovaraju i laskaju širokom spektru tenova i nude jednostavnu metodu da poboljšate dnevnu šminku. Monohromtski look uvek deluje sređeno i lepo, i kao takav daje finiš vašem čitavom outiftu. Osim toga, zašto da ne uklopimo sve tonove šminke, kako bi ona bila povezana? Ne treba nam šarenilo boja, sudeći prema poslednjih make-up trendovima.

View this post on Instagram

A post shared by Makeup Artist Patrick Ta (@patrickta)

Novi-stari make-up trend

Dok je “pumpikin spice” šminka trend koji se očigledno povezuje sa jeseni, ipak smo ove monohromatske look-ove viđali celog leta. Najbolje od svega jeste što je ovaj stil šminkanja veoma lak da ga rekreirate kod kuće (i verovatno imate baš SVE od šminke što vam je potrebno za to). Korišćenje bronzera kao senke za oči je pametan nači da dodate dubinu i toplinu očima, dok ujedno spajate ovu nijansu sa onom na obrazima. Nabavite dobru zemljanu paletu senki za oči (sa pretežno mat tonovima), iskoristite omiljeni bronzer i zlatkasti hajlajter, izvadite staru smeđu olovku za usne, i to je gotovo sve što vam je potrebno za ovaj make-up trend.

Povezano: Trend Alert – 12 make-up trendova za jesen 2023.

Slobodno dodajte šimer

Još jedan lak način da savladate ovu jesenju estetiku jeste da nanesete hajlajter preko bronzera koji ste naneli na oči, i preko onog na obrazima, za suptilni šimer i sjaj. Potom, kompletirajte look uz smeđu olovku za usne uparenu sa prozirnim sjajem, kako biste dobili prirodni jesenji ton na usnama. Bez obzira na to kakvu šminku inače preferirate, ne možete poreći kako dobro izgleda “pumpkin spice” make-up i kako se lako rekreira.

Pročitajte još i: “Latte make-up” je nova popularna verzija “Vanilla Girl” estetike

error: Content is protected !!