9 promena u rutini nege kože koje bi trebalo da napravite za JESEN!

jesenja nega kože

Koliko god  obožavamo da pijamo letnje sunce, jesen je već odavno stigla. Vreme je da zamenimo kratke maijice za topla pletiva, dok se u vazduhu se već oseća začin za bundevu. Takođe, vreme je da rutinu nege kože prilagodimo vremenskim prilikama. SPF krema i dalje mora ostati deo vašeg arsenala, ali sada su tu na redu još neke izmene. U nastavku vam donosimo 9 top saveta za prelazak na jesenju negu kože.

Jesenja nega kože: 9 promena

#1: Pojačajte hidratantnu kremu

Sigurno ćete otkriti da je lagana dnevna krema bila sastvim dovoljna tokom letnjih meseci, ali kako vreme postaje hladnije i suvlje, vaša koža je sve žednija. Odložite vašu omiljenu jesenju kremu za lice, i isprobajte neku “jaču”, masniju, bogatiju. Obratite pažnju da sadrži neke od ovih sastojaka: hijaluronsku kiselinu, glicerin, ceramidi, biljna ulja, Q10, peptide itd. Najbolje vreme za nanošenje kreme jeste odmah posle umivanja i tonika, kada je koža još vlažna.

#2: Promenite preparat za umivanje

Čišćenje lica je nešto što radimo ujutru i uveče, bez obzira na godišnje doba. Za jesen, odložite ipak agresivni gel na bazi gline i kiselina, i radije isprobajte kremastije sredstvo za umivanje, obogaćeno hidrirajućim sastojcima.

#3: Ostanite pri SPF kremi

Zaštita od sunca nije nešto što mažemo samo kada smo krenuli na letovanje. Prema mišljenju dermatologa, za jesen vam je dovoljna SPF krema sa faktorom 30, koju ćete nanositi ujutru. Posebno obratite pažnju na vodu i sneg – sunčevi zraci se odbijaju o ove površine i i povećavaju opasnost od gorenja kože.

#4: Odaberite kvalitetan serum za lice

Tokom leta, vrućine nam nisu dozvoljavale da imamo slojevitu negu od 10 koraka. Jesen je idealno vreme za naslojavanje skincare proizvoda. Odaberite kvalitetan anti-age ili hidrirajući serum, obogaćen aktivnim sastojcima, koji ćete nanositi ujutru i uveče.

Mi vam predlažemo Skinology RETINOL serum za lice.

#5: Ubacite noćnu masku za lice u rutinu

Još jedan način da ugodite koži tokom večeri jeste “sleeping” maska za lice, odnosno, maska za lice koja se nanosi tokom noći, utrljava se kao krema, i ne ispira se. Ujutru će vas očekivati mekana i blistava koža. Birajte kremaste hranljive maske, koji ćete nanositi 2-3 puta nedeljno umesto večernje kreme.

#6: Pružite sebi SPA lica kod kuće

Naša koža itekako zaslužuje ugađanje tokom hladnih meseci, a ako veći deo dana provodite kod kuće, počastite kožu kućnim tretmanom. Dobro očistite i naparite lice i uradite multi-masking. Ova trendy tehnika podrazumeva nanošenje različitih maski za lice na različite delove lica u isto vreme. Ovo je jako korisno za kombinovanu kožu.

#7: Ubacite ponovo ulje za lice u rutinu

Tokom leta, ulja za lice su nam postala preteška i premasna. Ali s dolaskom hladnijih dana, shvatićete da je ulje za lice baš ono što je vašoj koži potrebno. Ako mislite da je vašoj koži potrebna dodatna doza israne, nanesite ulje za lice nakon kreme.

Naša preporuka su Skinology BEAUTY BLEND uljani serumi – 6 vrsta, za svaki tip kože.

#8: Nabavite ovlaživač vazduha

Sigurno ste primetile da je vazduh hladniji tokom jeseni – a verovatno ćete dosta vremena provoditi unutra, sa uključenim grejanjem. Sve ovo isušuje kožu do maksimuma. Zato je ovlaživač vazduha sve ono što vam je potrebno da vraitit vlagu koži. Uključite jedan od spavaću sobu, a jedan manji, prenosi nosite sa sobom na posao.

#9: Smanjite temperaturu vode za tuširanje

Kada je vreme pretoplo i vlažno, hladan tuš je sve ono što nam treba. Ali, kada je vreme hladnije, može biti izazovno da se tuširamo vrelom vodom. Ipak, tu postoji jedan problem – tuširanje vrelom vodom skida prirodna ulja sa kože, što u konačnici isušuje kožu. Prilagodite temperaturu vode za tuširanje kako ne bi bila pretopla.

Pročitajte još i: Dermatolozi preporučuju – 5 skincare sastojaka idealnih za jesen

error: Content is protected !!