Puštanje i rast obrva: Najbolji saveti

obrve

Puštanje obrva nakon dugog čupkanja dlačica zahteva nežnu negu i strpljenje, slično pokušaju uzgoju kućne biljke u mračnom stanu u gradu. Ako ste izgubili čak polovinu obrva (ili više), nedelje i meseci čekanja da ponovo izraste mogu biti čista agonija. Ali to ne mora biti tako. U nastavku donosimo proverene savete dermatologa i kozmetičara kako da pustite obrve da vam porastu.

U kom trenutku bi trebalo da razmislite o rastu obrva?

Ako osećate da vaše obrve ne čine ništa za vaš oblik lica ili vam jednostavno više nije jasno kako izgledaju, onda je vreme da razmislite o njihovom puštanju. Znate da je vreme da pustite svoje obrve kada ćete videti profesionalca više od jednom mesečno, ili vam se više ne sviđa kako izgledate bez šminke za obrve. Još jedan pokazatelj je ako primetite da trošite više vremena i energije na šminkanje obrva nego na ostatak lica.

Vreme za puštanje obrva, sa make-up strane je, kada vam obrve izgledaju suviše tanke, oblik je izobličen ili ne izgledaju povezano. Sigurni smo da ste čuli da obrve treba da izgledaju kao „sestre, a ne bliznakinje“, što znači da ne moraju da se tačno poklapaju da bi izgledale neverovatno, međutim, ne želite da izgledaju potpuno drugačije.

obrve

Koliko je obično potrebno da obrve izrastu?

Kratak odgovor: tri do četiri meseca. Dugačak odgovor: dlake na vašim obrvama, kao i dlake na drugim delovima tela, prolaze kroz redovan ciklus rasta. Dlačice obrva aktivno rastu tri do četiri meseca, nakon čega sledi faza mirovanja, nakon čega se dlačice oslobađaju od kože. Vaše telo stalno pravi novu kosu, tako da većina ljudi ne primećuje opadanje i obnavljanje.

Količina vremena koje je potrebno da se vašim dlačicama na obrvu vrati (neka vrsta) nekadašnji sjaj zavisi od osobe, naravno. Baš kao što neki srećnici mogu da izrastu svoje deformisane šiške u roku od nekoliko nedelja, a drugi moraju da čekaju mesecima, ista pravila važe i za obrve – rast obrva je ipak rast kose. Za potpunu reviziju punoće i oblika obrva – potrebno je i do godinu dana.

Takođe imajte na umu da ako ste godinama bili tip koji je čupao obrve u potrazi za tankim obrvama, neki delovi vaših lukova možda nikada neće ponovo izrasti: prekomerno čupanje može prouzrokovati trajno oštećenje folikula do tačke u kojoj neće biti ponovnog rasta. duže moguće. U takvim slučajevima, trajna šminkamože biti najbolja opcija za postizanje punijeg izgleda obrva: Tretman sličan tetovaži uključuje korišćenje ultra finih igala i polutrajnog pigmenta za urezivanje poteza poput dlačica direktno u kožu u predelu obrva.

Povezano – Kako sve možete iskoristiti spoolie četkicu za obrve

obrve

Da li serumi za rast obrva deluju i treba li ih koristiti?

Kao i svaki kozmetički proizvod, efikasnost seruma za rast obrva – od kojih većina ima aplikator sličan onom gela za obrve ili maskare – zavisi od toga koliko ga marljivo koristite. Prema mišljenju eksperata, serumi za obrve rade. Međutim, rast koji oni promovišu će pasti nakon prestanka upotrebe. Imajte to na umu. Sve je u posvećenosti.

Prema kozmetičkom hemičaru Ginger King sa sedištem u Nju Džersiju, serumi za obrve koji zapravo deluju to čine „stimulišući zdravlje folikula dlake“ i predlaže da pročitate etiketu sastojka kako biste bili sigurni da vaš serum ima neki oblik peptida, koje potrošač generalno može prepoznati po natpisu ‘peptid’ na listi sastojaka. Preporučuje se i korišćenje lokalnih seruma za obrve koji sadrže peptide. Peptidi pomažu da se stimuliše aktivnost folikula dlake kako bi se dobila veća dužina i debljina dlačica obrva.

Kako održavate obrve negovanim u fazi rasta i koje proizvode treba da koristite?

Šminkeri kaže klijentima da koriste olovke na bazi voska tokom ponekad nezgodne između faze koja se dešava kada radite na obnavljanju obrva. Pigmentirana formula gušće konzistencije pomaže u popunjavanju očiglednih rupa. Za duže nošenje, predlaže se korišćenje kombinacije pomade i senke. Kozmetičari predlažu ulaganje u alate, kao što su četkica za obrve i pinceta – koliko god to zvučalo kontraintuitivno. Svakih nekoliko dana počupkajte male grube dlačice ispod linije obrva da bi izgledale lepo i čisto.

guste obrve

Ulje ruzmarina za rast obrva

Mnogi kozmetičari ističu prednosti ulja ruzmarina, za koje su studije pokazale da može podržati rast nove kose sličnom brzinom kao Minoksidil. Radi kao antioksidans, ima antimikrobno, antiinflamatorno dejstvo i, što je najvažnije, pojačivač mikrocirkulacije. Antioksidans je neophodan za svu negu kose da bi se očuvao integritet. Mikrocirkulacija će pomoći da se koža glave obnovi za bolji rast. Umočite spoolie četkicu u ulje ruzmarina, namenjeno za rast kose i pređite svako veče preko obrva.

Konačno mišljenje

Sve u svemu, ako pokušavate da vratite obrve, jedna od najvažnijih stvari koje možete imati je strpljenje. Sjajne obrve ne izrastu za jedan dan, pa čak ni za nekoliko dana, zato se ostanite i šta god da radite: pincetu uzimajte pažljivo.

Pročitajte još i – Top 10 saveta kako da dobijete pune i guste obrve koje svi nose

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!