Zeleni sok: Započnite dan ovim svežim domaćim napitkom za detox

zeleni sok

Uživajte u čaši najsvežijeg domaćeg zelenog soka bez ikakvih dodataka za nekoliko minuta! Ovaj recept za cijeđenje soka je pogodan i za blender! Ovaj sok pročišćava organizam i sjajan je za sveži početak dana, posebno s dolaskom toplijeg vremena, kada većina nas prione na preko potreban detox. Recept sledi u nastavku.

Recept za zeleni sok

Zeleni sok – šta vam je potrebno od alata:

  • sokovnik ili blender
  • daska za sečenje i nož
  • ljuštilica za povrće

Sastojci:

  • 3 zelene jabuke, isečene na četvrtine
  • 200 grama kelja
  • ½ krastavca
  • 1 šolja spanaća
  • limun – opcionalno
Zeleni sok

Priprema:

Proces je lak. Pripremite svo voće i povrće (osim limuna) tako što ćete ih iseći na komade koji mogu da se ubace u otvor vaše mašine. Ubacite ih u sokovnik ili blender. Probajte i dodajte malo svežeg limuna. Možda vam uopšte neće trebati – ovo zavisi od vašeg ukusa.

Korisni saveti

U domaćim sokovima najbolje je uživati odmah nakon ceđenja. Međutim, ako se pravilno čuvaju, mogu se čuvati u frižideru do 48 sati. Čuvajte ga u staklenoj tegli/boci/vrču pokrivenom poklopcem. Sokovi vam pomažu da ostanete hidrirani tokom dana, ali ne zamenjuju obrok. Zato ne zamenjujte sok za piće za obrok!

Uvek se konsultujte sa specijalistom ako želite da uključite velike količine sokova u svoju ishranu. Oni će moći da vas posavetuju da li je to dobro za vas ili ne.

Dodajte još malo slatkoće sa javorovim sirupom, agavinim sirupom ili medom.

Zeleni sok

Pročitajte još i – Najbolji smoothie recepti – zeleni, crveni i žuti

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!