Nije beskorisna: Kako sve možete koristiti “spoolie” četkicu za obrve?

spoolie četkica

Ako ste ikada kupovale set četkica za šminkanje, on nije mogao da prođe za tzv. “spoolie” (spuli) četkice. Ova četkica liči na četkicu od maskare, i ima više namena, osim za raščešljavanje obrva/trepavica. Ova alatka je često potcenjena, jer izgleda poput obične četkice od maskare, sa suženim vrhom i mekim dlačicama. Profesionalni šminkeri obožavaju ovu četkicu, jer je mogu koristiti na mnogo načina! Zato, ne smatrajte više ovu četkicu beskorisnom, već je upotrebite na ove načine!

Kako sve možete koristiti “spoolie” četkicu?

#1: Za raščešljavanje obrva

Očito! Ova četkica i jeste namenjena prvenstveno raščešljavanju obrva pre početka njihovog popunjavanja i šminkanja, a možete je koristiti i nakon crtanja, kako biste ublažili jake linije. Ako imate guste, čupave obrve, “spoolie” četkica je potpuno nezamenljiva!

#2: Skinite višak maskare sa trepavica

Ako želite da vam trepavice budu besprekorno obložene maskarom, bez grudvica i viškova, samo ih raščešljajte “spoolie” četkicom, dok se maskara nije osušila.

spoolie četkica

#3: Nanesite farbu na koren kose

Svako ko se sam farba kod kuće zna koja je muka naneti farbu ili blanš na koren kose, i prekriti svaku dlaku. Male, jednokratke “spoolie” četkice su idealne za “popravku” korena kose, kada ne želite da farbate celu dužinu, već samo izrastak.

#4: Očistite ispod noktiju

Ponekada, čišćenje noktiju uz pomoć čačkalice ili drvenih štapića ođe biti bolni. Iskoristite jednokratnu “spoolie” četkicu da

očistite nečistoću ispod nokta – ona će mnogo nežnije to uraditi, poput četkice za zube. Tako ćete izbeći rizik da se ubodte u nokatni krevetac.

#5: Za piling usana

Ovo je odličan način da se rešite suvih usana koje se ljuspaju. Samo nanesite balzam za usne i istrljate ih (čistom, jednokratnom) “spoolie” četkicom, kako bite dobili glatke usne. Proces završite novim slojem balzama za usne.

Povezano: Kako se pravilno čiste četkice za šminkanje?

spoolie četkica

#6: Nanesite tretmane za obrve/trepavice

Mnoge od nas se kunu u moći ricinusovog ulja za dnevnu negu trepavica i obrva. Ako ste kupile bočicu ovog ulja, pitate se čime da ga nanesete. Odgovor je opet – “spoolie” četkica. Takođe, ako znate za trik nanošenja bebi ili transparentnog pudera na trepavice, između dva sloja maskare, za dodatni volumen – isto ga možete naneti spoolie četkicom.

#7: Fiksirajte “antenice” na kosi

Kada ste napravile savršno glatku frizuru, poslednja stvar koju želite su one dosadne “antenice” koje štrče sa površine kose. Tu opet uskače “spoolie” četkica. Ako želite da zaližete dlačice, samo naprskajte malo laka za kosu na “spoolie” četkicu i prođite preko površine kose, bez remećenja frizure.

#8: Nežno uklonite zanoktice

Verovatno ste već naučile da je seckanje zanoktica – loša ideja. Ipak, možete minimizovati njihov izgled uz pomoć gela za uklanjanje zanoktica i “spoolie” četkice. Samo nanesite malo tog gela i utrljajte ga. Ostavite ga da deluje par minuta i potom, “spoolie” četkicom, potisnite zanoktice. Ove četkice su nežne, ali radi posao.

#9: Očistite stvari u domaćinstvu

Ako imate u domaćinstvu male pregibe gde se prašina i nečistoća skupljaju – iskoristite jednokratnu “spoolie” četkicu da ovo očistite. Prostor između tipki tastature, čišćenje nakita, prašine iz mrežice fena za kosu, čak i otvor na česmi – nema tog izazova koji ova praktična četkica ne može očistiti.

Pročitajte još i: Četkice za šminkanje očiju i usana – kako odabrati?

error: Content is protected !!