10 korisnih stvari koje možete uraditi sa providnim lakom za nokte

providni lak za nokte

Ne postoji praktičnijeg beauty proizvoda od providnog laka za nokte! Iako ga možda ređe korisimo na noktima, ova magična bočica je tu da uskoči za mnoge probleme u domaćinstvu. Čak i ako ne lakirate nokte kod kuće, korisno je da imate providni lak, jer ga možete koristiti za ovih 10 namena u domaćinstvu!

Evo kako sve možete koristiti providni lak za nokte

#1: Zaštitite prsten od bojenja prstiju u zeleno

Da li vam se ikada desilo da ste prestale da nosite omiljeni prsten od bižuterije, samo zato što je bojio vaš prst u zeleno? Ovo lako možete rešiti uz prozirnu bočicu laka za nokte. Samo premažite spoljašnjost i unutrašnjost prste tankim slojem laka za nokte i pustite da se osui u potpunosti. Ovo će zaštiti ne samo vaš prst od bojenja u zeleno, već i sam prsten od tamnjenja.

#2: Zaustavite paranje najlon-čarape

Ovo je već provereni trik koji svi znam: ako ste poderali najlon čarapu, zaustavite dalje cepanje, tako što ćete kapnuti tačkicu laka za nokte na početak poderotine. Ovo neće zakrpiti rupu ili liniju, ali će sprečiti dalje cepanje čarape.

čarape

#3: Učinite etikete na bočicama vodootpornim

Ako imate papirne etikete na bočicama ili teglicama, koje se stalno kvase – upotrebite providni lak za nokte. Ovo je odličan način da učinite etikete na DIY teglicama ili sredstvima za čišćenje trajnim i otpornim na vodu.

#4: Sprečite otpadanje dugmića sa košulje

Ako vam se smučilo da vam stalno otpadaju dugmići sa košulja, premažite konce svakog dugmeta tankim slojem providnog laka. Lak će ojačati konac i sprečiti njegovo pucanje. Ovo isto možete uraditi sa krajevima pertli, kako biste sprečili njihovo “cvetanje”.

#5: Olakšajte provlačenje konca kroz iglu

Ako imate poteškoća sa ubacivanjem konca kroz iglene uši – umočite kraj konca u bočicu providnog laka za nokte. Ovo će zapečatiti kraj konca i omogućiće lakše proklizavanje kroz iglene uši.

#6: Zalepite konvertu bez lizanja

Lizanje koverte kako biste je zatvorili je česta praksa, i u redu je, ukoliko lepite samo jednu kovertu. Problem nastaje kada imate mnogo koverti za zatvaranje. Zato iskoristite providni lak kako biste efikasno i brzo zatvorili kovertu. Nanesite tanki sloj laka na lepljivu traku na koverti i pritsnite dobro.

koverta

#7: Osigurajte male šrafove

Ako nosite naočare, sigurno vam se desilo da su šrafovi na istim počeli ispadati. Samo nanesite tanak sloj providnog laka preko glavica šrafova, kako biste ih osigurali od ispadanja.

#8: Zaštitite odeću na vešalici

Čak i najmanje nesavršenosti drvene površine vešalica mogu pokidati delikatne tkanine (saten, svilu, čipku). Ako planirate da koristite drvene vešalice za kačenje delikatne odeće, prvo zgrabite bočicu providnog laka za nokte. Premažite sve delove drvene vešalice, koji su grubi, neravni ili kojima vire splinteri. Tako ćete zaštititi svoju odeću od trganja.

#9: Sprečite rđanje na limenkama

Metalni kanisteri poput pene za brijanje lako mogu ostaviti krugove rđe u vašem kupatilu. Ali uz pomoć providnog laka za nokte, ovo neće biti problem. Samo namažite dno metalnog kanistera providnim lakom za nokte i ostavite ga da se dobro osuši pre vraćanja u tuš kabinu ili kadu.

pena za brijanje

#10: Pretvorite obične šibice u vodootporne

Iskoristite providni lak za nokte kako biste pretvorili obične šibice u one vodootporne. Samo namažite krajeve šibica providnim lakom za nokte kako biste ih obložili i zaštitili. Neka sloj bude tanak, jer u suprotnom, imaćete problem da zapalite šibicu.

Pročitajte još i: 10 načina da skinete lak za nokte bez skidača

error: Content is protected !!