8 modela obuće koja će biti u trendu za jesen 2021.

obuća u trendu

Jedna jedina modna kategorija koja može poslužiti kao indikator “sređivanja” jeste – obuća. Kao i mnoge stvari tokom poslednjih godinu i po dana, i cipele su bile poslednja stvar na umu, jer smo većinski živeli u papučama i patikama. Iako su mnoge  od nas prihvatile život bez visokih štikli, to ne mora da znači da su one zauvek nestale iz naših cipelarnika. Dizajneri su prepoznali činjenicu da želimo da opet nosimo štikle, ali u opuštenijoj verziji. Isto tako, popularne će biti i čupave papuče i klompe koje imaju “indoor/outdoor” vajb. U nastavku pogledajte 8 modela obuće koja će biti hit ove jeseni!

Top 8 modela obuće za jesen 2021. u fokusu

#1: Čizme sa naborima

Iako je ovaj stil čizama bio popularan u više navrata, obožavamo ovaj teksturisani must-have komad kao deo monohromatskog izgleda. Čizme sa naborima se tako lako nose uz helanke, alil i dobar džinas. Ovo je stil ravnih čizama koje ćete želeti da nosite cele jeseni.

#2: Pank glomazne oksfordice

Vraćamo se u britansku kontrakulturu ’80-ih: oksforice sa debelim grubim đonom su ponovo IN! Mogu se naći u crnim zemljanim ili nude tonovima, tako da su idealan izbor za neutralnu obuću ove jeseni. Ovaj edgy must-have komad može biti deo i sportskog i elegantnog garderobera. Pank oksforidice mogu dati drugačiju notu vašem omiljenom odelu ili haljini cvetnog dizajna.

#3: Fancy čupave papuče

Ovaj trend je definitivno posledica pandemije koja i dalje traje: kućne papuče sa elegantnijom notom, koje se mogu nositi i napolju. Đon ovih papuča mora biti čvršći i pomalo izdignut (drveni ili kožni), kako bismo ih mogle nositi po ulici. Uparite ih sa elegantnom haljinom ili over-size odelom za neočekivani “pop of texture”.

#4: Moćne platforme

Platforme su bile viđene mnogo puta na pistama koje su predstavljale ovogodišnju jesenju kolekciju, kao udobija alternativa štiklama. Za razliku od “letnjih” materijala platformi, poput drveta i kanapa, jesenje platforme se vraćaju u vidu teških, tamnih čizama. Obaerite one koje deluju moćno, a ujedno vam dodaju visinu ispod duge haljine ili farmerki sa manžetama na nogavicama.

#5: Drvene klompe

Još jedan trend koji nam je donela pandemija – klompe su postale must-have komad i za izlazak napolje. Jesenja verzija klompi uključuje tamne boje drveta, uz materijale poput krzna ili prevrnute kože. Biće vam udobno u njima, čak i ako satima sedite za stolom na poslu.

Povezano: 7 zlatnih pravila za uklapanje tašne sa cipelama koja morate znati!

#6: Visoke čizme sa gumenim đonom

Sigurno ste viđali ovaj model čizama, koje odlikuje gumeni đon pun krampona, koji daje “chunky” i pomalo grub izgled klasičnoj čizmi. E pa, ove jeseni, ovaj model ne ide nigde, samo postaje još viši. Tako da ćemo ove jeseni nositi ovaj model čizama, dužine do kolena.

#7: Sandale sa mnogo kaišića

Za one toplije dane jeseni i noćne izlaske, model koji će biti IN su upravo ove “extra strappy” sandale, sa dugačkim tankim kaišićima, koji se omotavaju skoro do polovien lista. Omotajte ih koliko god možete za još dramatičniji izgled.

#8: Srebrna boja

Ova metalik srebrna nijansa biće viđena na gotovo svim modelima obuće za jesen – od štikli, preko čizama i patika, odlučite se za bar jedan komad nove srebrne obuće kako biste bile u trendu!

Pročitajte još i: Dilema – da li cipele treba čuvati u kutiji ili ipak ne?

error: Content is protected !!