7 zlatnih pravila za uklapanje tašne sa cipelama koje morate znati

uklapanje tašni sa cipelama

Slaganje tašni sa cipelama – ova modna dilema nas često baca u razmišljanje, ali i trošak! Neke žene nose jednu tašnu uz sve cipele, a druge kolekcioniraju tašne i menjaju ih stalno. Pošto smo u 21. veku, ono pravilo da tašna i cipele moraju biti iste nijanse je odavno napušteno. Ipak, u zavisnosti od vašeg životnog stila, morate poznavati osnovna pravila uklapanja tašne sa cipelama, koje vam donosimo u nastavku teksta!

Kako da uklapate tašnu sa cipelama?

#1: Igrajte se bojama, ali neka jedna bude neutralna

To znači da ukoliko nosite sive cipele, tašna vam može biti raznobojna ili u jarkoj boji. Ukoliko nosite ovaj look na posao, odaberite čvršću, strukturisanu torbu. A za ležerni izgled, neka vam tašna bude opuštenija, bez jake strukture, kako biste delovali neformalno.

uklapanje tašni sa cipelama

#2: Razbijte jednobojni outfit tašnom i cipelama u boji

Ukoliko ste obukli outfit u kome preovladava jedna boja, razbijte ga uz pomoć zanimljive tašne u boji ili sa teksturom koja će privući pažnju. U tom slučaju, cipele mogu biti neutralnije – ili obrnuto!

#3: Uklopite boju metalnih delova na cipelama i tašnama

Osećaćete se više “skockano” ukoliko nosite nakit, tašnu i cipele sa metalnim delovma u istoj boji (na primer, srebrni nakit, srebrne nitne i kopče na cipelama i srebrne ručke i rajsferšlus na tašni).

Povezano: 7 najboljlih saveta za nošenje štikli bez bola

#4: Nekada treba da uparite tašnu i cipele u istoj nijansi

Ovo staro modno pravilo važi samo u jednom slučaju: ukoliko ste pozvani na formalnu zabavu, elegantno venčanje ili događaj. Ukoliko ćete se fotografisati na njima, sigurno želite da izgledate stylish i kada pogledate sliku posle 15 godina. Zato bi trebalo da uklapate aksesoare i ciljate na elegantni look.

uklapanje tašni sa cipelama

#5: Obratite pažnju na priliku

Kada tražite po ormanu onu savršenu tašnu koja bi išla uz vaše nove cipele, razmotrite da li tražite kombinaciju za venčanje, kancelariju, plažu, za svsaki dan ili sport. Zato uvek uklapajte cipele sa tašnom istog stila: ležerne sandale sa letnjom pletenom tašnom, i elegantne kožne čizme, sa čvrstom kožnom torbom. Budite dosledni, ali ne zaboravite da izrazite svoj stil!

#6: Ako nosite uvek crno – eksperimentišite sa teksturama

Ukoliko je vaš prvi izbor tačne i cipela uvek u crnoj boji, predlažemo vam da “promrdate” stvari kombinacijom tekstura. Ovo će sprečiti da ukupan efekat bude ravan i dosadan. Isprobajte lakovanu, croc-print tašnu sa čupavim baletankama. Ovo tam takođe daje opciju monohromatskog kombinovanja.

#7: Za veče – birajte manje veličine i delikatnije siluete

Večernje prilike zahtevaju manje tašne (cluth bag umesto velike tote torbe u koje staje vaš laptop) i delikatnije siluete obuće (salonke, cipele sa tankom štiklom). To znači da možete eksperimentisati sa teksturama i bojama, jer nosite manje oblike koji neće upadati u oči. Zato je idealna prilika da uparite srebrnu cluth tašnu sa zlatnim cipelama. Ali pripazite na teksture – uparite cipele sa šljokicama sa satenskom tašnom. Metalik teksture se slažu savršno sa vibrantnim bojama.

Pročitajte još i: Kako da vas više ne steže uska obuća – 7 super saveta!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!