Uskršnji desert: Kako da napravite kolače u obliku jaja?

By  |  0 Comments

Uskrs je idealan praznik da eksperimentišete sa desertima! Umesto klasičnih kolača ili torte, ove godine isprobajte nešto novo! Predlažemo vam punjena čokoladna jaja – desert kojim sigurno niko neće moći odoleti, a posebno najmlađi. Zahtevaju malo duže vreme pripreme, ali rezultat je fantastičan: ukusni su baš onako kako izgledaju!

Recept za čokoladna uskršnja jaja

Ovo je odličan recept u koji možete dodati različite sastojke i napraviti 4 različita ukusa desertnih jaja! Osnovni recept sledi u nastavku!

Priprema: 30 minuta, možete ih jesti za: 2h i 30 minuta

Sastojci koji su vam potrebni:

  • 1/2 šolje omekšalog putera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 250 gr krem sira – omekšalog
  • 500 grama šećera u prahu
  • 1 šolja kikiriki putera (opcionalno)
  • 1 šolja kokosovog brašna (opcionalno)
  • 1 šolje nezasladjenog kakao praha (opcionalno)
  • 2 šolje crne čokolade u komadićima za topljenje
  • 1 kašika ulja
sastojci za kolače

Priprema:

  1. U velikoj posudi, pomešajte puter, ekstrakt vanile, i krem sir. Dodajte šećer u prahu, kako biste dobili lepo testo za oblikovanje. Za najbolje rezultate, rukama razvlačite testo.
  2. Podelite testo na 4 dela. Jedan deo ostavite da bude bez ikakvih dodataka. U drugi deo umešajte kikiriki puter. U treći deo testa dodajte kokosovo brašno, a u četvrti deo – kakao prah. Svaku deo oblikujte u formu jajeta, i postavite na papir za pečenje.
  3. Ohladite čoko jaja u frižideru, barem sat vremena, dok ste ne stegnu.
  4. Istopite komadiće čokolade iznad pare. Mešajte povremeno dok smesa ne postane glatka. Ako je čokolade previše gusta za glaziranje, dodajte 1 kašiku ulja u smesu.
  5. Umačite ohladjena jaja u čokoladu i vratite ih na papir za pečenje da se čokolada stegne. Vratite ih takodje u frižider na pola sata, da se kompletan dezert stegne.
  6. Prijatno i srećni uskršnji praznici!

Povezano: Zvuči nestvarno – brownies od samo tri sastojka!

čokoladna jaja

Pročitajte još i: Oreo čizkejk – brz i lak desert bez pečenja

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!