6 lakih metoda za ukrašavanje uskršnjih jaja

ukrašavanje uskršnjih jaja

Ako vam je ponestalo ideja za dekorisanje uskršnjih jaja, a želeli biste da se zaista posvetite ovom zabavnom činu, donosimo vam 6 lakih, efektnih i kreativnih načina na koje možete ukrasiti vaša jaja! Trebaće vam samo malo strpljenja, šljokica, boje, četkica, najlon čarapa i drugih alatki, ali obećavamo vrhunski efekat na jajima!

Kreativne ideje za uskršnja jaja

Ideja #1: Najlon čarapa i biljke

Ovo je klasičan način bojenja jaja, ali nije na odmet prisetiti se i ove metode: odaberite različito začinsko ili ukrasno bilje (peršun, bosiljak, listovi drveta itd) i prislonite jedan odabrani na jaje. Jaje potom umotajte čvrsto u najlon čarapu, vežite je u čvor i tako upakovano jaje potopite u posudu sa bojom. Kada uklonite čarapu i listić, ostaće šara u obliku lista!

ukrašavanje uskršnjih jaja
Youtube/Printscreen

Ideja #2: Šaranje akrilnom bojom

Za ovu ideju boće vam potreban rebrasti karton, akrilna boja i slikarska četkica. Prospite malo boje vodoravno, duž rebrastog kartona, i samo rolajte jaje levo-desno, dok se ne prenese rebrasta šara duž njegove širine. Isto možete učiniti i sa pucketavom folijom i dobiti raznobojne tufnice!

Napomena: Ova jaja bojena akrilnom bojom nisu za jelo!

ukrašavanje uskršnjih jaja
Youtube/Printscreen

Ideja #3: Gliter tufnice

Za ovu ideju trebaće vam obostrano lepljiv selotejp! Isecite kružni oblik tufnice i zalepite na ljusku jajeta. Posle nekog vremena, odlepite selotejp, a površina ljuske će ostati lepljiva. Na te lepljive tufnice, četkicom utisnite šljokice u prahu, a one će se lepo zalepiti na ove regije.

Povezano: 10 super-lakih ideja za originalna uskršnja jaja

ukrašavanje uskršnjih jaja
Youtube/Printscreen

Ideja #4: Farbanje jaja pirinčem

Za ovu metodu trebaće vam boja za jaja, beli pirinač i plastična čvršća kesa. Ubacite malo tečne boje u pirinač, dobro promeštajte da se boja bude homogena i potom prespite pirinač u kesu. U kesu obacite jaje i dobro tumbajte, da sva boja predje na jaje. Dobićete zanimjivi dezen, koji daje pirinač.

ukrašavanje uskršnjih jaja
Youtube/Printscreen

Ideja #5: Farbanje gumicom

Oko jajeta namotajte gumicu za tegle i takvo jaje potopite u boju. Potom, kada se jaje osušilo, zalepite kvadratiće selotejpa po jajetu, i jaje ubacite u drugu boju, koja je komplementarna sa prvom. Kada uklonite selotejp i gumice, dobićete zanimljiv i kreativni dezen.

Povezano: Ukrašavanje uskršnjih jaja – super laka mermerna jaja!

ukrašavanje uskršnjih jaja
Youtube/Printscreen

Ideja #6: Crtanje flomasterom

Ako ste jaja ofarbali u jednu boju, a želite da ipak da im date svoj pečat, iskoristite markere i flomatere da iscrtate razne zanimljive motive – smiley face, cvetiće, srca, neku poruku… Na ovaj način možete napraviti personalizovano jaje!

ukrašavanje uskršnjih jaja
Youtube/Printscreen

Video tutorijal za ove kreativne ideje pogledajte OVDE:

Pročitajte još i: 25 trikova za ukrašavanje uskršnjih jaja koje će vas oduševiti!

error: Content is protected !!