10 super lakih ideja za originalna uskršnja jaja

Farbanje uskršnjih jaja je zabava za celu porodicu. Tome se najviše raduju deca, ali i odrasli uživaju u osmišljavanju dekoracija i originalnih rešenja kako da jaja budu drugačija i neponovljiva. Zato ako želite ovog Uskrsa da sve zasenite vašim ofarbanim jajima – donosimo vam čak 10 kreativnih, lakih i brzih ideja kako da dekorišete jaja.

10 super brzih “uradi sama” ideja za uskršnja jaja

1. Pastelna melirana jaja

U činiju istisnite veću količinu pene za brijanje i istačkajte u kapljicama nekoliko različitih nijansi tečne boje za hranu. Pomešajte ih čačkalicom tako da kreirate šare. Utisnite bela jaja u ovu smesu, provrtite ih par puta da se dobro umešaju u boju, i potom ih izvadite. Jaja očistite salvetom i ostavite da osuše. Dobićete melirana pastelna jaja.

uskrsnja jaja
Youtube/Printscreen

2. Teksturisana jaja

Nakon što se ofarbali jaja bojom u spreju, dekorišite ih pištoljem za lepak. Lepkom iscrtajte različite oblike: tufnice, zvezde, cvetove, talase…. šta god vam padne na pamet. Pustite da se lepak stegne. Nakon toga jaja opet poprskajte bojom u spreju – dobićete divne teksture na koje deluju kao da su sastavni deo jajeta.

3. Burger jaja

Ideja je da vaše jaje liči na hamburger. Trebaće vam tri guste boje: crvena, smeđa i bela, zelena papirna salveta, lepak i žuti papir. Četkicom iscrtajte deblju smeđu i tanju crvenu liniju oko sredine obima jaja (da liči na pljeskavicu i i kečap). Potom čačkalicom i belom bojom iscrtajte zrna susama na gornjoj polovini jajeta. Isecite uske trake od zelene salvete i savijte trake kao harmoniku. Lepkom u stiku zalepite ovu traku na sredinu jaja (da liči na zelenu salatu). Isecite trougliće od žutog papira i zalepite po sredini jaja (poput sira).

uskrsnja jaja
Youtube/Printscreen

4. Krofna jaja

Za ovo će vam trebati bela jaja. Obično olovkom iscrtajte na vrhu jajeta oblik krofne. Oblik obojite u koju god boju želite. Potom sa različitim bojama i čačkalicom iscrtajte tačkice koje imitiraju šarene mrvice na krofnama.

Povezano: Farbanje uskršnjih jaja kravatom

5. Šargarepa jaja

Obojite jaje u narandžastu boju. Potom crnim flomasterom iscrajte vodoravne crne linije koje će imitirati teksturu šargarepe. Isecite zeleni krep papir na duge trake i zasecite svaku na dva milimetra do kraja. Urolajte traku u peteljku i zalepite za vrh jajeta.

uskrsnja jaja
Youtube/Printscreen

6. Sjajna jaja

Ofarbajte jaja u koju god boju želite. Možete ga obojiti i mat slikarskom bojom i četkicom. Potom uzmite malo zlatne boje na četkicu i poprskajte površinu jaja tako da dobijete zlatne tačkice.

7. Nindža jaja

Ofarbajte jaje zelenom slikarskom bojom koju ćete naneti sunđerom, kako biste dobili peskiranu teksturu. Lepkom zalepite tanku traku od mašne za poklone na gornjoj polovini jajeta. Potom na traku zalepite stikere u obliku očiju, ili ako ih nemate, napravite ih od jednov većeg belog kružića i jednog manjeg crnog.

uskrsnja jaja
Youtube/Printscreen

8. Tattoo jaja

Jaja možete veoma brzo dekorisati i privremenim tetovažama. Odaberite neku koja se vama dopada i prenesite je na jaje prema uputstvu. Zalepite je, nakvasite sunđerom i odlepite. Ovo je posebno efektno na belim jajima.

9. Dekoracija voštanim bojicama

Ako volite da crtate, bela jaja možete dekorisati i voštanim bojicama. Možete crtati razne šare, cvetove, tufnice, linije, gde god vas vaša kreativa odvede.

10. Emodži jaja

Ako ne možete da zamislite kuckanje poruka bez emotikona – onda je ova dekoracija za vas. Jaja obojite u jarko žutu boju. Potom običnom olovkom icrtajte lica emotikona – oči i usta, i obojte ih bojom i četkicom.

Pročitajte još i: 8 najlakših načina da ukrasite uskršnja jaja

Za video tutorijal, pogledajte sledeći video:

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!