8 make-up trendova koji će dominirati ove jeseni!

make up trendovi
Instagram/Printscreen

Konačno, make-up ljubiteljke imaju razloga za slavlje: vreme je da se ponovo šminkamo! Posle više od godinu dana karantina i borbe protiv pandemije (koja i dalje traje), ali i leta pretoplog za bilo šta osim SPF kreme – jesen nam donosimo mnogo make-up mogućnosti! Spremite svoje četkice, nesesere i make-up palete, jer nas čeka uzbidljiva make-up jesen. Evo koji će trendovi dominirati!

Kako ćemo se šminkati ove jeseni?

#1: Sjajna dewy koža

Kako se vremenske prilike menjaju i polako zalazimo u hladniji deo godine, ten obično postaje više mat. Ali, ove jeseni, očekujte zadržavanje dewy skin trenda. Koža je blistava, osvetljena “iznutra” uz sjajni ten koji deluje sveže i okupano vodom. Uz neutralnu senku za oči i blagi ruž, dewy skin je sve što vam treba. Ovo ostvarite dobro m hidratacijom kože, dewy puderima i tečnim hajlajterima.

#2: Kitten eye

Full cat-eye stil nanošenja ajlajnera je klasika – ali ove jeseni, “krilce” ajlajnera je kraće, tako da ovaj trend možemo nazvati “kitten eye”. Ovo je idealan make-up look za dnevne prilike, kada ipak ne želite da krilce ajlajnera bude predugačko i upadljivo. Savršeno je i za krupne oči, kao i za one sitne.

#3: Jake dugačke trepavice

Ultra duge trepavice su zadržale svoju popularnost, otkad nosimo zaštitne maske, jer je sav make-up akcenat na očima. Očekujte da se ovaj trend u potpunosti nastavi i tokom jeseni, stoga nabavite zalihe maskare koja daje volumen i dužinu.

#4: Tamnija olovka za usne

Sledi brzinski povratak u devedesete: ove jeseni opet ćemo nositi liplajner koji je malčice tamniji od nijanse karmina. Ovaj stil šminkanja usnama daje konturu i malo drame, što nije loše, za one prilike kada zaštitna maska nije neophodna.

Povezano: Kako da oživite osušenu olovku za usne? Isprobajte ovaj trik!

#5: Prirodne obrve

Ne potcenjujte vaše prirodne, čupave obrve, jer se ove jeseni nose – na prirodan način! Posle ere japanskih i ultra-precizno nacrtanih obrva, ove jeseni možete prigrliti ono što vam je priroda dala, i nositi čupave, “feathered” obrve, koje se odlično slažu sa svakim stilom šminkanja.

#6: Jarke nijanse na očima

Otkad su oči postale fokus šminkanja od početka pandemije, još jedan trend koji se nazire za jesen jeste “pop of color” na očima. Žene su uzbuđene da se opet sređuju i uklapaju boju šminke sa haljinom, posebno kada znate da morate prekriti lice zaštitnom maskom. Zato ove jeseni nabavite bar jednu šarenu paletu sa ljubičastim, žutim, rozim i neon senkama.

#7: Monohromatska šminka

Vreme je da uklopite baš sve boje na licu: senke, rumenila i karmin se nose u okviru jedne porodice boja, za elegantan i usaglašen izgled. Zlatni breskvasti tonovi, raskošne berry nijanse i vamp šljivaste su pravi izbor za jesen.

#8: Povratak karmina

Posle godinu i po dana nošenja zaštitne maske, odvikle smo se od nošenja karmina. Njega su zamenili balzami za usne, sjajevi i lip tint-ovi. Ipak, ove jeseni se očekuje povratak njegovog veličanstva – karmina! Odaberite raskošne jesenje nijanse koje će dati sexy “femme fatale” notu vašem stilu šminkanja.

Povezano: Otkrivamo 10 tajni žena sa savršenim ajlajnerom

error: Content is protected !!