Jesenja nega kose: Ovih 7 stvari bi trebalo da promenite u rutini za zdravu kosu

jesenja nega kose

Hladniji meseci nam se polako približavaju, a to znači da je vreme da revidiramo negu kose, posebno ako dosta vremena i novca ulažete u nju. Na ovaj način će vaše raskošne lokne ostati zdrave i sjajne tokom jeseni i zime. Sa promenom godišnjeg doba, očekujte “napad” više hair problema, poput suve kože glave, suve kose, pojačanog frizz-a i rascvetalih krajeva. Posebna jesenja nega kose je važna, kako bi ona ostala zdrava i tokom hladnih meseci.

Jesenja nega kose: Saveti

#1: Nabavite hidrirajući šampon

Ako već ne koristite šampon za suvu kosu, vreme je da se prebacite na njega. Lagane, gelaste, pročišćavajuće šampone koje ste koristili tokom leta, možete ostaviti  za dubinsko pranje kose. Ne zaboravite na hladan, suvi vazduh izvlači vlagu iz dlake, uzrokujući statički elektricitet i frizz. Rešenje je da hidrirate kosu kad god možete. Uvek birajte šampone bez sulfata, koji sadrže biljna ulja, glicerin, hijaluronsku kiselinu, ekstrakt aloe vere i dr.

jesenja nega kose

#2: Uložite u kvalitetnu masku za kosu

Osim promene šampona, još jedan odličan način da kosi pružite ljubav jeste nanošenje kvalitetne maske 1-2 nedeljno. U ovom slučaju, nemojte štedeti, već uložite u kvalietniji salonski brend, koji će vam pružiti meku, sjajnu i dubinski hidriranu kosu posle samo jedne upotrebe. Postoji razlika između drogerijskih i salonski maski, a tokom jeseni želećete što bolju negu.

Povezano: Regenerator i maska za kosu – da li jedan proizvod može da zameni drugi?

#3: Neka vam suvi šampon postane BFF

Ređe pranje kose će pomoći kosi da zadrži njenu glavu. Idealno je da kosu perete svega 2 puta nedeljno. Ako vam kosa deluje masno i beživotno u ostalim danima, savetujemo vas da uložite u kvalitetn suvi šampon, s kojim ćete “pregurati” do narednog pranja.

#4: Skratite krajeve pre nego što krenu niske temperature

Kombinacija unutrašnjeg centralnog grejanja i hladnog vazduha sa ulice može uticati na zdravlje vaše kose, čineći je podložnijom oštećenju i ispucalim krajevima. Rešenje je da posetite vašeg frizera pre nego što krenu hladni meseci. Na ovaj način rešićete se ispucalih krajeva i momentalno kosu učiniti zdravijom.

jesenja nega kose

#5: Smanjite toplotno stilizovanje kose

Znamo da je nezgodno da odjednom batalite presu za kosu i fen, ali probajte da ograničite upotrebu ovih stajling uređaja, tokom hladnijeg dela godine. Ako ih već koristite, obavezno nanesite sprej za termičku zaštitu kose i ulje na krajeve, kako biste minimizovali efekte toplote na vlas.

#6: Počnite sa uzimanjem vitamina za kosu

Bez obzira na to da li imate probleme sa opadanjem i kvalitetom kose ili ne, dodatni suplementi vam mogu doneti samo benefite, kada je reč o izgledu kose. Lepa kosa počinje zdravim telom, zato vam savetujemo da tokom hladnijeg dela godine, suplementirate svoju ishranu vitaminima i mineralima koji doprinose zdravlju kose. Pre uzimanja suplemenata, posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.

#7: Redovno koristite ulje za kosu

Znamo da svaka od nas u kolekciji proizvoda ima i ulje za kosu, ali tokom leta ga manje koristimo. Zato ove jeseni, izvadite vaše bočica ulja i ne štedite, barem kada je reč o krajevima. Ulje će hidrirati vlas, nadomestiti gubitak vlage i držati dlaku elastičnom. Ulje za kosu možete koristiti i na suvoj i na vlažnoj kosi.

Pročitajte još i: Kako da pravilno negujete kosu i kožu u jesen?

error: Content is protected !!