Regenerator i maska za kosu: Da li jedan proizvod može da zameni drugi?

regenerator i maska za kosu

Regenerator, leave-in regenerator, balzam, maska za kosu, tretman za kosu… ko bi se više snašao? Kozmetičko tržište postaje sve bogatije proizvodima za negu kose, a mi smo sve više zbunjeni kada stojimo ispred polica drogerija. Mnoge žene koriste kondicioner i masku za kosu na isti način – kao da je u pitanju isti tip proizvoda, a to je velika greška! Zato vam u nastavku rasvetljavamo ključne razlike između regeneratora i maske za kosu!

Regenerator za kosu – čemu tačno služi?

Regenerator za kosu bi trebalo da bude deo svačije rutine pranja, bez obzira tip kose, čak i kod osoba čija se kosa lako raščešljava. Ovaj proizvod je neophodan, jer šampon otvara kutikulu, koja mora da se posle pranja zatvori. Tu nastupa regenerator – on pruža zaštitu dlake, čime se ona priprema za sušenje i stilizovanje, bez ozbiljnog oštećenja. Osim toga, regenerator omekšava kosu, zaglađuje dlaku, čini da se ona lakše raščešlja posle pranja i lepše “složi”, bez neželjenog frizza-a i naelektrisanja.

Povezano: Regenerator za kosu – kako da odaberete onaj savršeni?

Kako se koristi: Posle svakog pranja kose. Posle šamponiranja, dobro isfrotirajte kosu i nanesite regenerator na donje 2/3 dužine kose. Ostavite ga na kosi 2-5 minuta, raščešljajte češljem sa širokim zupcima i dobro ga isperite.

Za koga je namenjen: baš za sve, a posebno onda kada žurite i nemate vremena da čekate da maska za kosu deluje, jer regenerator deluje već za 2 minuta.

Naš izbor regeneratora za kosu u Lepotica Beauty Shop-u pogledajte OVDE.

regenerator i maska za kosu

Maska za kosu – čemu tačno služi?

Još jedan proizvod bez kojeg ne možemo da zamislimo pranje kose jeste maska za kosu. Nijedan drugi proizvod nema tako jake regenerativne efekte na kosu, kao što to ima maska. Regenerator deluje samo na površini dlake, dok jedna da pruža ikakvo obnavljanje i dugoročnu negu. S druge strane, maske imaju najgušću koncentraciju i najveći procenat aktivnih sastojaka u odnosu na sve proizvode za kosu. Ovaj proizvod je namenjen najdubljoj regeneraciji oštećenog jezgra i kutikule kose. Zamislite masku kao regenerator na steroidima! Korišćenje maske je od ključnog značaja ako vam je kosa suva, oštećena, često je stilizujete toplotnim aparatima, farbate, vezujete – zapravo, masku bi trebalo da baš svaka žena ima u svom kupatilu.

Kako se koristi: 1 x nedeljno ili 1 x u 10 dana, prema potrebi. Posle šamponiranja i pranja, kosu dobro isfrotirajte i nanesite masku na donje 2/3 kose, temeljno oblažući svaki pramen. Ostavite masku da deluje 10-30 minuta, a hidratantne možete ostaviti i 2 sata. U tom slučaju, podignite kosu, zakačite je u punđu, stavite preko najlonsku kesu ili peškir i sačekajte da maska odradi svoje. Nakon toga, isperite kosu i nastavite sa stilizovanjem.

Naš izbor maski za kosu u Lepotica Beauty Shop-u pogledajte OVDE.

regenerator i maska za kosu

Napomena: Ako vam je kosa masna i veoma tanka, masku možete koristiti i PRE pranja kose, kao pre-shampoo tretman: pokvasite kosu, da se kutikula otvori i nanesite masku da odstoji. Isperite je vodom posle i nastavite sa redovnim šamponiranjem i regeneratorom na kraju.

Regenerator pa maska: ključna greška

Žene koje u svojoj rutini koriste i regenerator i masku često greše, koristeći najpre jedan, pa drugi proizvod. Čim ste nanele regenerator posle pranja kose, automatski ste zatvorili kutikulu, tako da maska koju potom budete naneli, neće moći da deluje. Osim toga, na taj način bespotrebno opterećujete dlaku i rasipate dragocen i skupocen proizvod. Zato koristite ili regenerator ili masku posle pranja kose, a nikako oba proizvoda zaredom.

Pročitajte još i: Zašto vaša maska za kosu “ne radi” – 5 grešaka koje sigurno pravite!

error: Content is protected !!