Imate proširene pore? Ovih 7 trikova će ih vizuelno suziti!

proširene pore

Ovo je istina: proširene pore ne možete suziti niti ih smanjiti u realnosti. Ipak, možete napraviti određene izmene u skincare rutini koje će pomoći da uklonite nagomilane odumrle ćelije kože i masnoću kako bi pore delovale vizuelno uže. Zato smo na jednom mestu sabrali savete za sužavanje pora, a oni će vam biti posebno korisni tokom letnjih dana i vrućina!

Kako da vizuelno suzite pore?

#1: Redovno čistite lice

Pore deluju šire i više se primećuju kada su zapušene masnoćom ili prljavštinom. Zato koristite čistač za lice koji sadrži između 0.5 i 2% salicilne kiseline. Ostavite čistač da deluje na koži jedan minut, kako bi aktivni sastojci mogli da deluju, pre ispiranja proizvoda.

proširene pore

#2: Redovno pilingujte lice

Još jedan bitan korak u nezi lica, ako imate proširene pore jeste da ih pilingujete 2-3 puta nedeljno, kako biste temeljno uklonili odumrle ćelije i nečistoće iz pora. Za ove svrhe isprobajte tečne pilinge na bazi kiselina, pre nego one fizičke, na bazi piling-zrnaca.

Mi vam predlažemo Skinology serum sa salicilnom i mlečnom kiselinom.

#3: Koristite toner za zatezanje pora

U moru kozmetičkih preparata, jedan od proizvoda koji zaista može učiniti vidljivu razliku jeste toner koji sužava izgled proširenih pora. Ovakvi preparati obično sadrže kaolin glinu i salicilnu kiselinu, uz ekstrakt hamamelisa, kako bi upili višak masnoće i matirali ten.

Povezano: Hamamelis – top sastojak za proširene pore

#4: Koristite ohlađene rolere za lice

Ništa ne pruža isntant zatezanje pora kao roler za lice koji ste prethodno ohladili u zamrzivaču. Uz samo nekoliko pokreta, hladnoća rolera će zategnuti pore, a vi ćete dobiti instant efekat koji ćete obožavati.

proširene pore

#5: Ne preskačite SPF

Sa oštećenjem od sunca, koža postaje oslabljena, čime pore deluju šire i veće. Zato uvek koristite SPF zaštitu u vidu kreme sa faktorom 50 na celom licu, tokom cele godine. Pošto se borite sa problemom proširenih pora, birajte mat formule, za masnu kožu, sa laganom teksturom.

#6: Koristite prajmer ispod šminke

Prajmer može maksimalno zagladiti vašu kožu i izjednačiti ten, tako da vizuelno prekrije proširene pore. Birajte kvalitetne prajmere, namenjene porama, koje ćete nanositi uvek pre šminkanja, za izgled bez sjaja uz maksimalnu glatkoću.

#7: Birajte dugotrajne korektore

Dok sužavanje izgleda pora započinje sa negom kože, dodavanje šminke u tu rutinu svakako može pomoći. Birajte kvalitetne korektore koji pružaju dugotrajnost, sa oil-free i nekomedogenom formulom.

Pročitajte još i: Šta znači “komedogeno” – ovi kozmetički sastojci zapušavaju pore!

error: Content is protected !!