Zašto vaša maska za kosu “ne radi:” 5 grešaka koje sigurno pravite!

maska za kosu

Upotreba maske za kosu je prilično jednostavna, zar ne: umasirajte je u vlažnu kosu posle pranja, držite par minuta i potom isperete? E pa – netačno! Maska za kosu nije regenerator, i u tome leži najčešći razlog za njenu pogrešnu upotrebu. Zbog toga često i sami rezultati izostaju, pa smatramo da je problem u proizvodu, a ne u našem načinu korišćenja! U nastavku pročitajte 5 najčešćih grešaka prilikom upotrebe maske za kosu.

Gde najčešće grešite kod maske za kosu?

Greška #1: Prebrzo je isperete sa kose

Maskama je potrebno više od 10 minuta, kako bi sastojci prodrli kroz omotač dlake. Ostavite masku uvek preporučeno vreme na kosi, a kod hidratantnih maski, slobodno možete produžiti vreme držanja (i na sat, dva). Proteinske maske držite isključivo onoliko minuta koliko je navedeno na pakovanju, kako ne biste previše ukrutile kosu.

maska za kosu

Greška #2: Masku nanosite na previše mokru kosu

Izbegavajte da nanosite masku na kosu koja se cedi od vode, jer će sam proizvod da sklizne sa dlake. Maska se uvek nanosi na frotirom prosušenu kosu, kako biste se što više proizvoda “zalepilo” za dlaku, i kako se hranljivi sastojci iz maske ne bi morali “boriti” sa vodom za svoje mesto unutar dlake.

Povezano: Dermatolozi savetuju – evo kako se ispravno koristi maska za kosu!

Greška #3: Ne koncentrišete masku na krajeve kose

Maske za kosu su najpotrebnije krajevima – jer su to najstariji delovi dlake, često vrlo oštećeni. Zato uvek prilikom nanošenja, počnite od krajeva, i postepeno penjite ostatke proizvoda ka temenu. Opet, nikako ne nanosite masku na teme – završite nanošenje na polovini ili gornjoj trećini dužine kose.

Greška #4: Ne rasporedite masku na celu kosu

To što se naneli brzinski masku na celu dužinu, ne znači da ste obložili baš svaki pramen kose. Prstima ćete teško naneti proizvod na baš svaku dlaku. Zato koristite češalj sa široko raspoređenim zupcima, koji će ravnomerno distribuirati proizvod po kosi, a ujedno i raspetljati eventualne čvorove. Vaša kosa posle feniranja će biti ultra-sjajna, zahvaljujući ovom triku!

maska za kosu

Greška #5: Koristite masku i regenerator u iste svrhe

Maska za kosu deluje različito od regeneratora: regene rator oblaže dlaku, olakšavajući raščešljavanje, dok maska pruža intenzitvnu i dubinsku negu, prodirući mnogo dublje unutar same dlake. Neke od nas koriste balzam u funkciji maske i obrnuto. Takođe, neki koriste najpre regenerator, pa potom masku – velika greška!

Povezano: Hidrantanta maska za kosu

Nakon šamponiranja kose, otvarate kutikulu, čime dozvoljavate hidrataciji iz maske da se upije i obnovi dlaku. Posle ispiranja maske, trebalo bi da nanesete regenerator, koji “zatvara” dlaku, zarobljavajući sve hranljive sastojke iz maske unutar nje.

Naša preporuka hidratantne maske za kosu je MoroccanOil Intense Hydrating maska za kosu.

Naša preporuka proteinske maske je Subrina Professional CARE Keratin maska za kosu.

Naša preporuka kombinovane maske za kosu je Marrakesh Miracle maska za kosu.

error: Content is protected !!