Lokne bez toplote na RETRO način: 3 načina kako da uvijete kosu uz pomoć viklera!

vikleri

Kada pričamo o raznolikosti frizura, ne postoji frizura koja je toliko predivna i vanvremenska, kao što je su to raskošne, voluminozne “holivudske” lokne. Nije važno da li ste napravile opuštene spirale ili čvrste okrugle lokne, ili da li vam je kosa duga ili kratka – postoji više načina da dobijete ovaj izgled, bez korišćenja toplote! U nastavku vam donosimo 3 step-by-step tutorijala za kreiranje lokni uz pomoć dobrih starih viklera!

3 metode za uvijanje kose dobrim starim viklerima

#1: Tvisteri

Ako želite da izbegnete tretranje kose toplotom, vrući roleri nisu metod za vas. Zato isprobajte dobre stare penaste tvistere, koji će vam omogućiti prelepu frizuru, bez toplote.

tvisteri
  • Korak 1: operite kosu, dobro je osušite i potom dobro iščešljajte. Kako biste sprečil frizz efekat, nanesite anti-afrizz serum za kosu. Potom, kosu osušite na vazduhu, dok ne ostane samo blago vlažna.
  • Korak 2: pre nego što počnete sa rolanjem tvistera, dobro raščešljajte kosu kako biste se rešili čvorova i zapetljanih delova. Uzmite mali pramen kose i postavite tvister na kraj pramena. Polako rolajte tvister uz pramen, dok ne dođete do korena. Savijte tvister kako biste ga osigurali da stoji na mestu. Nastavite sa pravljenjem sekcija i rolanjem, dok ne završite sa celom kosom.
  • Korak 3:  Ako želite lokne istog dana, navijte ih tog jutra i pustite da se učvrste tokom dana. Ako vam je potrebna brzinska frizura, osušite lokne fenom. Ako želite lokne preko noći, uvijte ih uveče i prespavajte sa njima – iako ovo nije najudobnija opcija. Uklonite jedan po jedan tvister ujutru i rastresite lokne.

Povezano: Uvijate kosu, a lokne vam nisu postojane? Ovo su razlozi!

#2: Vrući vikleri

Ako želite instant rezultate, moraćete koristiti toplotu – vrući vikleri su idealno rešenje za to!

vrući vikleri
  • Korak 1: Zagrejte viklere – pre nego što počnete sa uvijanjem, morate zagrejati viklere do određene temperature. Za to vreme, pripremite kosu, tako što ćete naprskati sprej za zaštitu od toplote i dobro raščešljati kosu.
  • Korak 2: Uvijte kosu – Uzmite pramen širine 2 cm i zakačite ga na kraj viklera. Rolajte pramen prema skalpu, šireći kosu tokom procesa. Držite vikler prema ivicama, kako biste izbegli da se opečete. Osigurajte vikler uz pomoć ukosnice. Nastavite sa pravljenjem sekcija i postavite viklere u celoj kosi.
  • Korak 3: Pustite da se kosa fiksira – Dajte vremena loknama da se formiraju. Vreme će zavisiti od debljine i teksture kose, ali pazite da je ne pregrejete. Kada su se vikleri setovali, sačekajte da se ohlade pre uklanjanja. Nežno skinite šnalice i viklere, prođite prstima kroz kosu i završite lakom!

#3: Samolepljivi vikleri

Samolepljivi vikleri su retro metoda uvijanja kose, koju preferiraju naše mame i bake, ali s razlogom! Evo kako da i vi pokušate da kreirate lokne uz pomoć viklera.

samolepljivi vikleri
  • Korak 1: Pripremite kosu – operite kosu i pustite da se prirodno osuši. Iščešljajte sve čvorove, a kako biste sprečili frizz efekat, naneste anti-frizz serum.
  • Korak 2: Urolajte kosu – uzmote pramen širine 2-2.5 cm, postavite vikler na kraj pramena i potom ga urolajte ka skalpu. Trik je da ne uzimate predebele pramenove za svaki vikler. Ako osećate da je vikler opušten, verovatno ste namotale previše kose na njega, što mu otežava fiksiranje.
  • Korak 3: Koristite sprej za volumen – kada ste stavili sve viklere, naprskajte sprej za volumen kose u koren i na dužinu, kako biste kosi dali dodatni boost volumena. Ostavite viklere da se setuju i potom ih uklonite, a celu frizuru rastresite i fiksirajte lakom.

Pročitajte još i: Lokne uz pomoć trake od bademantila

error: Content is protected !!