Verovale ili ne: Lokne uz pomoć trake od bademantila! (VIDEO)

lokne uz pomoć trake bademantila

Kada je reč o kosi, svi nekako preferiramo krupne lokne i talase, koji našu kosu pretvaraju u zanosnu grivu koja mami poglede! Ali – prečesto stizilivanje kose uvijačima i ostalim toplotnim aparatima neminovno utiče na njeno oštećenje. Iako svi znamo za klasične metode uvijanja kose bez toplote – viklere, tvistere, “na traku”, uz pomoć čarapica itd, nedavno je na društvenoj mreži Tik Tok zaživeo jedan neočekivani trend: lokne koje pravite uz pomoć pojasa vašeg bademantila! Da – dobro ste čule! U nastavku vam otkrivamo sve o ovom trendu!

Lokne uz pomoć trake bademantila

Dug period kućne izolacije i karantina nas je naterao da pronađemo neke alternativne načine za oblikovanje frizure – a jedan od njih je svakako ovaj viralan Tik Tok trik! Za ovu frizuru, biće vam potreban neki sprej za oblikovanje kose (ali i ne mora) i pojas vašeg bademantila!

Youtube/Printscreen

Šta vam je potrebno za ovu frizuru:

  • traka od bademantila (što je materijal deblji, to će lokne biti krupnije)
  • gumice za kosu
  • opcionalno – stare hulahopke
  • opcionalno – sprej za oblikovanje kose

Kako da napravite lokne – korak po korak

Najpre, operite kosu i dobro je osušite fenom. Ukoliko vam se kosa teže uvija, na nju možete poprskajte neki sprej ili naneti proizvod za lakše oblikovanje kose (popune pene).

Potom – postavite traku od bademantila na vrh glave, tako da njeni krajevi padaju niz kosu. Kosu podelite na dva jednaka dela – i prvi deo pričvrstite gumicom, dok budete “pleli” drugi deo oko trake.

Youtube/Printscreen

Sada sledi zabavni deo – počnite sa jednim pramenom koji ćete omotati oko trake bademantila, i provući ispod. Potom, dodajte još malo kose, i ponovite postupak. Na ovaj način treba da umotate celu kosu oko trake bademantila, u kružnim pokretima, sve dok ne dođete do kraja kose. Tada ceo uvijeni rep omotavate u punđicu i pričvršućujete uz glavu.

Povezano: Napravite savršene lokne uz pomoć čarapa!

Youtube/Printscreen

Isti postupak se ponavlja i sa drugom stranom kose. Kada ste obe strane uvili i prikačili u punđice, sada možete “zaštititi” frizuru tokom noći, tako što ćete iseći nogavice starog para hulahopki (one vam ne trebaju), i deo “gaćica” staviti na glavu.

Youtube/Printscreen

Prespavajte sa “frizurom” i sutradan ujutru vas čekaju prelepe, krupne lokne, koje traju i traju!

Video-tutorijal za ovu frizuru, pogledajte OVDE:

Pročitajte još i: Najbrže lokne sa figarom za samo 5 minuta!

error: Content is protected !!