Kako da “oživite” osušenu olovku za usne? Ispobajte ovaj trik!

osušena olovka

Sve smo se našle nekad u “bolnoj” situaciji da izvadimo zaboravljenu olovku za usne ili oči i da one prosto više – “ne rade”. Suv, tup vrh, koji ne ostavlja nimalo boje, može biti bolan kada ga pritiskate na usne ili kapak. Ovako naneta olovka deluje mrljavo i neuredno, a da ne pričamo koliko grebe kožu. Ako je vaša omiljena olovka suva, ali i dalje u roku trajanja – otkrivamo vam trik kako da je oživite!

Kako da “oživite” osušenu olovku za usne?

Ovaj trik se odnosi samo na olovke koje su i dalje u roku trajanja – ukoliko ste pronašli staru olovku kojoj je sigurno istekao rok (više od godinu dana), odmah je bacite!

Šta vam je potrebno za “oživljavanje” olovke za usne?

  • Sveća
  • Kozmetički zarezač za olovke
  • Osušena olovka za usne
  • Vazelin
osušena olovka

Postupak:

Kozmetičkim zarezačem zarežite spoljašnji sloj osušene olovke za usne. Ne skidajte slojeve olovke, već samo jednom okrenite zarezač. Sada, protrljajte vrh olovke između dlanova, kako biste “zagrejale” proizvod. Ako ovo neće zagrejati vrh olovke, prislonite ga blizu plamena sveće nekoliko sekundi. Na samom kraju, ukoliko ni ovim niste zadovoljne – uzmite zaista malu količinu vazelina i nanesite ga na vrh olovke. Ostavite olovku po strani, kako bi mina upila vazelin. Na taj način ćete hidrirati vrh olovke i ona će biti spremna za upotrebu!

Povezano: Idealne kombinacije karmina i olovaka za usne

osušena olovka

Da li ste isprobale neki od ovih trikova? Podelite sa nama u komentaru neki od vaših trikova i saveta za oživljavanje osušene olovke za usne!

Pročitajte još i: 7 super trikova sa olovkom za usne

error: Content is protected !!