Idealna nijansa karmina za različite boje kose i tonove kože

Mislite li da boja karmina koju ste izabrali odgovara vašim telesnim karakteristikama, poput boje kose i kože? Lepotica.rs će vam pomoći da izaberete idealnu nijansu karmina s obzirom na vašu boju kose i ten kože, a prvo pravilo prilikom izbora nijanse ruža jeste da testirate boju i uverite se da li će se slagati sa bojom vaše kože i kose.

Kako da izaberete idealan karmin?

Karmin za brinete

Brinete treba da obrate pažnju na boju kose, ali da ne zaborave i na ten. Brinete sa maslinastom puti trebaju se kloniti jakih boja ruža za usne. Za brinete sa svetlo braonom kosom idealni su ruževi boje breskve, kajsije, cimeta ili roze karmini. Karmin crvene, roze i boje korala idealno će izgledati na brinetama koje imaju tamno smeđu nijansu kose. U zavisnosti da li želite da vaše usne izgledaju veće ili ne, možete birati od mat do sjajnih nijansi karmina.

roze ruz za usne

Karmin za plavuše

I plavuše prilikom odabira karmina moraju voditi računa o tonu kože. Najbolja nijansa karmina za plavuše treba da bude oko dve nijanse ili nijansu svetlija od prirodne boje njihovih usana. Prirodne plavuše trebaju koristiti roze karmin ili ruž boje kajsije ili korala. Najboljii karmin za plavuše sa maslinastom puti je svetlo braon boje ili tirkizne. Za plavuše sa svetlijom kosom idealne su najsvetlije boje ruža poput boje nara. Plavuše za zlatnom nijansom kose trebaju izbegavati jake boje i vrlo sjajne ruževe. Za njih su idealni karmini boje korala, breskve ili kajsije.

ruz za usne za plavuse

Karmin za tamnu kožu

Najbolja boja karmina za osobe koje imaju tamniju kožu uključuje nijanse karmina ljubičaste boje, kao i braon nijanse u rasponu od svetlo braon do tamno braon.

ruz za usne za tamniji ten

Karmin za svetlu kožu

Svetla koža zahteva karmin svetlijih nijasni poput svetlo roze, kajsije, breskve, bež, boje ribizle, crvene boje sa ljubičastim nijansama. Zapravo, lista ruževa za svetliju boju kože je beskonačna jer osobe svetlije puti mogu da nose svaku boju karmina, pa čak i crvenu, trula višnja boju. Crveni mat karmini bolji su izbor za osobe sa svetlijom puti od sjajnih.

ruz za usne za sveliju kozu

Karmin za maslinastu put

Maslinasta put nije ni previše tamna ni previše svetla tako da osobe sa ovom bojom kože mogu nositi bilo koju nijansu karmina bez ikakvih problema. Nanesite na vaše usne crveni karmin sa toplim tonovima. Lila ili bordo karmin odličan je izbor za osobe sa maslinastom puti. Nosite mat nijanse karmina boje badema ili kestena.

[adsense_inserter id=”12825″]

Karmin za braon kožu

Karmini sa toplim narandžastim i žutim tonovima izgledaće laskavo na osobama sa braon kožom. Osobe koje imaju smeđu kožu ne bi trebalo da nose suviše roze ili plave nijanse karmina jer one mogu da učine da izgledate pomalo iscrpljeno. Nikada ne bi trebalo da propustite da probate crveni ruž za usne, posebno bordo ili tamno braon. Čak će i braon karmin sa čokoladnom ili mahagoni nijansom izgledati sjajno na usnama osoba koje imaju braon boju kože.

ruz za usne za braon ten

Neutralni karmini

Neutralna boja karmina je uobičajena boja ruža za usne koju većina žena nosi tokom dana. Tu spadaju boje poput bež, boje slonovače ili boja kože, karmini koji izgledaju da nemaju boju. Ako dobro izaberete karmin koji odgovara vašoj boji kose i tonu kože, vaše usne će dobiti suptilan i prirodan izgled, idealan za dnevu priliku.

ruz za usne u boji koze

Pronađite vašu idealnu nijansu u našem web shop-u!

kar
Za više informacija, kliknite na sliku.

*************************************************************************

Pratite svoj omiljeni ženski portal i na društvenim mrežama:

YouTube, Facebook, Instagram, Twitter.

*************************************************************************

error: Content is protected !!