8 beauty trikova koje svaka žena mora da zna

beauty trikovi

Kako da oživite suvu maskaru, na koji način da proverite da li vam je šminka prejaka i kako da sprečite uvlačenje tečnog korektora u linijice – donosimo vam 8 beauty trikova koji će vas oduševiti i koje prosto morate probati. Sigurni smo da će ubrzo postati sastavni deo vaše svakodnevne rutine.

1. Oživljavanje suve maskare

Sigurno vam se desilo da kupite skupu maskaru, a da se ona kroz mesec dana osuši, pogotovo ako ste naleteli na primerak koji je prethodno otvaran u radnji, te je sušenje počelo mnogo pre vaše kupovine. Ili naprosto, maskara je počela da vam stvara one dosadne grudvice na trepavicama, koje daju efekat paukovih nogica.

Nemojte baciti maskaru – rešenje za nju je svega 1-3 kapi tečnosti za kontaktna sočiva koje treba da sipate u bočicu, dobro promućkate, i vaša maskara je opet glatke i vlažne teksture!

2. Gušće trepavice uz bebi-puder

Kako biste dobili efekat punijih, gušćih trepavica, natapkajte prstima na trepavice malo bebi-pudera ili pudera u prahu između dva sloja maskare. On će učiniti da se formula maskare bolje zalepi za trepavice dajući mnogo veći efekat volumena.

beauty trikovi

3. Skraćivanje ispucalih krajeva

Ukoliko vas nerviraju ispucali krajevi kose, a nemate vremena za frizera, možete ih se rešiti i u kućnim uslovima. Uzmite jedan deblji pramen kose, uvijte  ga celom dužinom oko prsta, držite zategnutim i naprosto makazama isecite rascvetale dlačice koje štrče. Ukoliko ste ošišani stepenasto – nemojte ovo raditi, jer ćete skratiti stepenove!

4. Sprečite uvlačenje korektora u borice

Verovatno vam se dešavalo da vam se tečni korektor koji ste naneli na podočnjake na kraju dana uvuče u linijice i bore oko očiju, čineći da izgledate starije. Predlažemo sledeći trik – na nadlanici pomešajte malo tečnog korektora i prajmera koji koristite za lice, i videćete da će samo nanošenje korektora na podočnjake biti mnogo glatkije i da se on neće uvući u linijice.

5. Bela olovka na vodenoj liniji oka

Kako biste vizuelno otvorili pogled i delovali budnije, predlažemo vam da nabavite belu ili bež olovku za oči. Ukoliko je nanesete na vodenu liniju oka, oči će vam delovati krupnije i svežije, što je pogotovo korisno rano ujutru, kada nemate puno vremena, a želite da izgledate odmorno.

beauty trikovi

6. Sprečite perutanje nosa

U hladnim zimskim mesecima vam se sigurno dešava da vam koža na nosu i oko njega jednostavno postane suva. Neizbežni pratilac suvoće je i perutanje, koje stvara i estetski problem. Rešenje za to je običan balzam za usne (bezbojan i bez šljokica), koji treba da utapkate prstima na područje nosa i nozdrva, i perutanje će prestati.

7. Piling usana

Ako često nosite karmine, pogotovo one mat teksture, sigurno vam se dešava suvoća i pojava ljuspica na usnama. Ovo se pogotovo pojačava u zimskim mesecima. Stoga, nekoliko puta nedeljno uradite piling usana u kućnoj radinosti, za koji vam ne trebaju kupovni proizvodi ili petljanje sa “uradi sama” sastojcima.

Nanesite balzam za usne u debljem sloju, i usne istrljajte novom četkicom za zube. Videćete da će vam karmini lepše stajati, bez ružnih suvih ljuspica.

8. Savršeno osvetljenje za šminkanje – u autu

Verovatno vam se dešavalo da se našminkate u loše osvetljenom kupatilu, a kada izađete napolje, shvatite da su vam konture prejake, nijansa pudera odskače od linije vrata, a senka na očima deluje prejako za prepodnevnu šminku. Kako biste proverili da li ste preterali sa jačinom šminke, predlažemo vam da je osmotrite pod svetlom u kolima.

Ovo svetlo je dosta jako i direktno upereno blizu ogledalceta u kolima, pa će sam savršeno pokazati da li treba nešto da popravite pre izlaska u javnost.

error: Content is protected !!