Boje šminke koje najviše odgovaraju tonu vaše kože

By  |  2 Comments

Kada pitate šminkere koje boje šminke treba da nosite ili izbegavate, oni će vam reći da nema strogih pravila. Ipak, zavisno od toga koliko je svetla/tamna naša koža, neke nijanse nam bolje ili lošije stoje. Potražite svoje nijanse.

Koja šminka vama odgovara?

Šminka za svetlu kožu

Ako imate svetlu kožu, važno je da vaša šminka ne bude jaka i treba da istaknite samo jednu stvar na licu. Ako se odlučite za upadljiv karmin, koristite neutralne senke za oči i rumenilo. Ako volite prirodan izgled, koristite nijanse koje će dati svežinu licu. Nijanse koje najbolje pristaju svetloj koži su boja breskve, pink i lila.

Šminka za tamnu kožu

Tamna koža za razliku od svetle voli tamne nijanse, umesto svetlih i svetlucavih. Žene sa tamnom kožom mogu sebi da dozvole igru sa najrazličitijim upadljivim i dubokim bojama. Tamnoj koži najbolje pristaju trula višnja, tamno ljubičasta i boja šljive.

Šminka za kožu srednjeg tona

Žene sa kožom koja nije ni svetla ni tamna, svoju šminku treba da zasnivaju na toplim tonovima. Takođe, poželjno je izbegavati crvenkaste tonove. Ono što vam sigurno dobro stoji, ako imate ovakvu kožu, jesu bronzana, boja korala i narandžasta.

Može vas zanimati i:

Šminka prema boji kose

Šminka prema boji očiju

 

 

2 Comments

  1. Pingback: Osetljivost kože na sunčeve zrake i čemu služi beta karoten | Lepotica.rs

  2. Pingback: Najbolja šminka za plavu kosu - Make up za plavuše | Lepotica.rs

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!