Kako da kosa bude sjajna a boja postojana

maska za kosu sa želatinom

Kada ste zadovoljni frizurom i bojom kose, to povećava vaše sampouzdanje. Evo kako da vam kosa bude sjajna i lepa.

Nekoliko saveta za veću postojanost boje na kosi

Neka vaša kosa bude zdrava

Kada je kosa zdrava, boja duže traje. Kada je ona oštećena, molekuli boje “skliznu” sa kose. Zato regenerišite kosu maskom ili nekim drugim tretmanom, kao što je recimo, brazilski keratin. Masku za regeneraciju kose nanosite jednom nedeljno. Nju možete da napravite i same.

Izaberite pravi šampon za kosu

Šamponi uglavnom sadrže sulfate koji su glavni krivci za ispiranje boje. Koristite šampon bez sulfata i primetićete razliku u trajnosti boje i sjaju kose. Ne isušuje je već čine da izgleda zdravije. Takođe, postoje i šamponi za određenu boje kose. Tako da ako se farbate plavom farbom za kosu, možete koristiti šampon koji sprečava da plava kosa požuti.

Zaštitite kosu od toplote

Toplota “skida” boju sa kose. Zato svaki puta kada koristite fen, figaro ili peglu za kosu, nanesite i preparat za zaštitu od toplote. Ima ih različitih, u vidu spreja, kreme, pene, losiona. Vodite računa do koliko stepeni preparat štiti kosu. Fen i presa ne emituju istu toplotu koja se prenosi na kosu.

Koristite prave četke za kosu

Četke od metala su prevaziđene. One dobro uvijaju kosu i na njima se ona brže suši, ali greju se, oštećuju kosu i boja bledi. Izaberite četku za feniranje od prirodne dlake ili keramike.

Zaštitite kosu od UV zraka

I kosi je, kao i koži neophodna zaštita od sunca. Kada izlažete boju direktnom sunčevom zračenju, boja brzo izbledi. Posebno tokom letnjim meseci, koristite preparate sa UV zaštitom i zaštitite boju.

Hlorisana voda je loša za kosu

Voda puna hlora i drugih hemikalija, loša je za kvalitet kose i postojanost boje. Nekada čak može da utiče na promenu nijanse boje kose. To se uglavnom odnosi na plavu boju. Ako nemate filter za vodu ili bunar, prokuvajte je i sa takvom vodom perite kosu.

 

 

error: Content is protected !!