Kako da prirodno osušite kosu bez “frizzy” čupavog efekta?

prirodno sušenje kose

Ako kosu sušimo fenom – imamo zaglađenu, sjajnu kosu, ali je neminovno oštećujemo. S druge strane, ako je sušimo prirodno, čuvamo njeno zdravlje, ali završimo bez frizure, sa čupavom gomilom kose. Balans postoji, a to je ispravna tehnika sušenja kose bez toplote. Zato saznajte kako da najbolje započnete proces sušenja kose na prirodan način, a vaša oštećena kose će vam biti zahvalna!

Sušenje kose na prirodan način znači da izbegavate fen, a da pustite da topao vazduh unutar vašeg doma deluje na isparavanje vode iz dlake. Ipak, to ne znači da samo prosušite kosu peškirom i sednete čekajući da vam se kosa osuši! Zapavo i dalje morate da korsitite određene proizvode i pravilnu rutinu, kako bi vaša kosa i posle prirodno sušenja bila glatka i bez čupavog efekta.

Koje su prednosti prirodnog sušenja kose?

  • Ne izlažete kosu toplini vrelog vazduha uz fena, što posledično znači manje oštećenja dlake (posebno ako vam je kosa inače oštećena i oporavljate je).
  • štedite dosta vremena, jer se kosa sama suši, a vi ne morate da držite fen
  • ako farbate kosu, boja će vam duže trajati, jer toplota razbija molekule pigmenta

Povezano: Četiri saveta da brže osušte kosu

Pretty brunette holding her bath towel

Saveti za prirodno sušenja kose

  • Posle pranja kose i cele washing rutine (šampon, balzam, maska), nežno iscedite višak vode tapkajući mekim, mikrofiber peškirom. Klasični peškiri uz grubo trljanje uzrokuju taj “frizzy” efekat naduvene kose.
  • Potom nanesite sprej za raščešljavanje i iščešljajte kosu dok je još mokra detangle četkom (češljanje dok je kosa polusuva uzrokuje “frizz” efekat).
  • Leave-in proizvod je obavezan – sprej ili krema koji će kosi dati vlažnost i koji će zarobiti molekule vode posle pranja. Potrudite se da ravnomerno nanesite proizvod na CELU kosu.
  • Oblik u kojem je sušite, biće onaj koji će ostati – zato uvrćite vaše prirodne lokne, ili odignite koren kose šnalicom za više volumena.
  • Nanesite ulje na krajeve kose za dodatnu hidrataciju i sprečavanje “frizzy” efekta.

Povezano: Šta se dešava kada prespavate sa mokrom kosom?

lovely woman in towel

Prirodno sušenje kose prema tipu

Ravna kosa

Najčešći problem kod ravne kose je što ona često padne beživotno nakon prirodnog sušenja, tj. izgubi se volumen. Nanesite penu za volumen na vlažnu kosu, koja je dobro isfrotirana. Iščešljajte četkom sve čvorove. Podelite kosu na dve sekcije i umotajte ih oko glave. Zakačite ih šnalicama i pustite da se osuše.

Za ekstra volumen ravne i tanke kose, predlažemo da nanesete Subrina Boom Boost sprej za volumen iz korena pre prirodnog ili sušenja fenom.

Talasasta kosa

Talasasta kosa često bude ili potpuno ukovrdžana ili potpuno ravna. Zato nanesite malo ulja na krajeve, dok ja ona još vlažna. Potom je ušuškajte iza ušiju i zakačite šnalicom kako biste dobili prelomljeni pramen. To je trik koji koriste profesionalci na revijama.

Handsome hair stylist with client

Kovrdžava kosa

Za definisane lokne bez frizzy efekta, nanesite hidratantni regenerator od korena ka vrhovima i raščešljajte češljem sa širokim zupcima. Potom ga isperite i iscedite višak vlage. Nanesite leave-in kremu na vlažnu kosu, kako bi ona bila u potpunosti pokrivena. Stilizujte kosu u visoku pundju i tako je osušite. Kada je raspustite, imaćete glatke, definisane kovrdže.

Predlažemo Marrakesh CURL CREAM, kremu za kovrdžavu kosu, koja se nanosi na vlažnu kosu pre sušenja, za idealne kovrdže.

Povezano: Savršeno ravna kosa bez fena i pegle – moguće je uz ove trikove!

error: Content is protected !!