4 saveta da brže osušite kosu

sušenje kose

Jedan od razloga zašto ne peremo kosu svaki dan jeste to što sušenje kose na prirodnom vazduhu može da traje veoma dugo. U današnjem tekstu vam donosimo 4 saveta da brže osušite kosu bez paljenja fena.

Kako brzo osušiti kosu bez fena?

Nežno iscedite kosu

Kako biste skratili vreme sušenja kose na prirodnom vazduhu prvenstveno treba da dobro iscedite vlasi rukama. Ne bi trebalo da kosu grubo trljate peškirom već prstima razdelite mokru kosu na veće pramenove i krenite lagano da cedite višak vode od korena kose prema vrhovima.

Umotajte kosu u peškir od mikrovlakana

Zaboravite na klasične pamučne peškire – kako biste brže osušili kosu, potrebno je da odaberete tanki i mekan peškir od mikrovlakana sa duplom moći upijanja. Nakon što dobro iscedite kose, najbolje je da kosu umotate u peškir od mikrovlakana i držite peškir na glavi što je duže moguće kako bi apsorbovao preostali višak vode.

Povezano: Koliko često i kako treba da perete kosu?

Koristite četku sa mikrovlaknima

Ukoliko ne možete zamisliti češljanje i sušenje kose bez čupanja i oštećivanja dlake, predlažemo vam da nabavite četku sa mikrovlaknima. Četka sa mikrovlaknima će vašu kosu učiniti lepom i zdravom, sprečiće da vam se kosa umrsi, ali i skratiti vreme koje je potrebno za prirodno sušenje kose jer odlično upija vodu.

Proizvodi sa alkoholom

Ne biste trebali svaki dan da koristite proizvode na bazi alkohola kako biste ubrzali sušenje kose jer ćete isušiti vaše zdrave vlasi. Ipak, ukoliko želite da brže osušite kosu, poprskajte mokru kosu sa sprejom koji sadrži dobri alkohol poput cetyl, acetyl, sterol, stearyl, lauryl ili lanolin alkohola koji će ubrzati isparavanje vode, zagladiti kutikulu te dati vašoj kosi mek i svilenkast osećaj.

Povezano: Koje četke za kosu su vam potrebne!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!