Najbolja šminka prema boji očiju

Kupovina šminke je zaista zabavna, ali ona se ne zasniva samo na onome što nam se dopada ili izboru zavisno od boje kose ili tenu. Treba uzeti u obzir i boju očiju.

Opšta pravila za izbor šminke prema boji očiju

Poznato je da namod šminke najbolje stoje one boje koje su komplementarne boji naših očiju. I to je zaista tačno. Kada imate zelene oči, ljubičasta vam sigurno dobro stoji. Kada su vaše oči plave, bakarni, zlatni i bronzani tonovi su kao izmišljeni za vas. Ali kada su vam oči braon, šta onda?

Šminka za smeđe (braon) oči

Žene sa smeđim očima ne treba mnogo da brinu, stoji im gotovo sve. Odredite da li vam je ton kože topao ili hladan i prema tome birajte senke za oči. Ako imate hladan ton, a dopadaju vam se ljubičaste senke, odaberite onu sa plavim podtonom.  Boje šminke koje sigurno stoje ženama sa smeđim očima su zelena i ljubičasta. Da li će vam dobro stajati i zlatna, bronzana i siva zavisi od toga koliko su vaše braon oči svetle, odnosno tamne. Još nešto sigurno stoji tamnookim devojkama. Ajlajner. Nema greške.

Selection_032Selection_033

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Šminka za žene sa plavim očima

Plave oči nisu zahtevne kada je reč o šminkanju. Stoje im boje komplementarne plavoj, zlatne, bronzane i bakarne nijanse. Za dnevnu varijantu preporučuju se i neutralne, roze, braon senke i senke boje terakote. Za večernju look slobodno eksperimentišite sa šminkom u tonovima boje šljive i metalik senkama. Plavim očima dobro stoji i smokey eyes urađen tamno sivom ili ljubičastom senkom za oči. Eyeliner sa efektom “mačkastih očiju” je pun pogodak.

Selection_034Selection_035

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Šminka za žene sa zelenim očima

Zelene oči su možda najzahtevnije kada je šminkanje u pitanju. Ali tako je samo na prvi pogled. Ono što ženama sa zelenim očima dobro stoji je komplementarna ljubičasta, ali uglavnom ljubičasta iz toplog podtona. Boje koje pristaju zelenookima, osim svih nijansi ljubičaste, su i zlatna, bakarna i braon. Ono što zelene oči ne trpe su crna maskara i ajlajner. Preorijentišite se na njih u braon boji da ne biste izgledali neprirodno i grubo.

Selection_036Selection_037

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kompletnu ponudu MAKEUP proizvoda potražite na LEPOTICA WEBSHOPU.

 

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!