Mesečni horoskop za DECEMBAR 2015.

By  |  0 Comments

Mesečni horoskop daje odgovore na mesečnom nivou u vezi ljubavi, posla, zdravlja i novca. Pogledajte šta očekuje vaš horoskopski znak u decembru 2015.

Stiže nam i taj poslednji mesec u ovoj godini… kada pogledate unazad na sam početak ove 2015-e, setite se sa koliko ste nade i iščekivanja želeli da se nešto desi bolje, da se stabilizujete, da ostvarite neke svoje snove. Na žalost, ovo su teške godine i malo je snova našlo svoj put do realizacije. A da li će decembar, ova poslednja šansa koju nam daje tekuća godina doneti „ono nešto“ što nam je potrebno? Pa, najbolje je da pogledamo…

Slika neba na samom početku meseca baš i nije obećavajuća. Vidi se napetost, prividno mirno stanje, koje bi čak mogli nazvati stagnacijom….mnogo toga je nejasno, neizvesno, nesigurno. Ispod površine polako počinje da se zakuvava – imamo osećaj da se moramo osloboditi nekih stvari, da moramo prekinuti nešto, da moramo uraditi bilo šta – samo da se trenutna situacija promeni.

Venera na razmeđi između 4-og i 5-og decembra prelazi u znak Škorpije, znak koji vlada bankarskim institucijama, tuđim novcem, strašću, intenzitetom. Ne oseća se baš najbolje ova nebeska lepotica ovde, postaje isključiva, postaje gladna ljubavi, želja, spajanja. Maniri se zaboravljaju i ostaje samo suštinska potreba – spojiti se sa predmetom svoje požude. U finansijskom smislu – neke ćemo vajne koristi videti od svog tog mučenja koje svakodnevnim radom nazivamo. Pa hajde i to čudo da vidimo…

U međuvremenu je tranzitni Mars upao u kvadrat sa Plutonom iz znaka Jarca i odmah posle toga u opoziciju sa Uranom iz znaka Ovna. Šta da vam kažem – nisu ovi aspekti ni malo lagani, bogami će biti pucanja i u emotivnim i u poslovnim vezama, neke će se stvari presecati preko noći, nećemo više moći da podnesemo presiju od strane drugih i tražićemo oslobođenje. Mars u Vagi voli da umotava u oblande i da ide kao kiša oko Kragujevca, ali sada više neće moći da manirima i na lep način rešava probleme. Direkt u sredinu, pa kud puklo da puklo…a da će neke stvari pući – hoće.

Merkur 10-og decembra prelazi u znak Jarca. Kao da počinje da nam „sviće“ u smislu da na drugačiji način sagledavamo neke stvari, dolazimo u kontakt sa ljudima koji imaju nešto konkretnije da nam ponude, počinjemo da razmišljamo i unapred, a ne samo o trenutku koji je ispred nas. Nije loša njegova pozicija ovde jer će malo smiriti stvari, mada ne treba zaboraviti i jednu drugu simboliku – a to je da u pojedinim trenucima možemo postati teški kao crna zemlja, zadrti, tvrdoglavi. Hoćemo da isteramo svoje, pa Bog. 22-og decembra i Sunce prelazi u znak Jarca i sve ono što smo pričali malopre postaje još izrazitije. U međuvremenu je i Saturn počeo lagano da izlazi iz kvadrata sa Neptunom, neke stvari su mnogo jasnije, a mi odlučniji da ostvarimo ono što želimo. Hajd dobro, kao da malo počinju da se razvejavaju ti crni, magloviti oblaci koji nikako da nam dozvole da vidimo u kom pravcu trebamo da krenemo. Počinjemo da se nadamo da možda ta budućnost baš i nije toliko neizvesna i crna koliko smo do sada mislili.

26-og Uran u znaku Ovna kreće direktnim hodom i u narednom periodu će se sve više odvajati od kvadrata sa Plutonom koji nas toliko muči i maltretira godinama unazad. Što se Urana tiče, promene su izvršene (naravno, na najteži mogući način), reforma je stavljena na dnevni red i nastupila je, što smo uradili uradili smo, sada samo treba videti koliko ćemo vajde imati od toga. Zaključak ove planete je – haos je stvoren sa razlogom jer je bilo vreme da se ono što je ukorenjeno iskoreni. Sada, na ruševinama onoga što je bilo možemo da gradimo nešto novo, što će (bar se nadamo) imati pravu vrednost i trajati.

U poslednjem trenutku, pred sam kraj ove godine, 30-og decembra, Venera ulazi u znak Strelca. Obzirom da ćemo sa ovom pozicijom ući i u narednu, 2016-u godinu, nisam sigurna da li trebamo da se radujemo ili ne. Jer, u istom se znaku nalazi i Saturn, planeta vremena i karme, što samo napominje da će nam i sledeća godina biti u velikoj meri protkana težinom na materijalnom planu, ali i sudbinskim vezama i odnosima. Ma ne, nije bilo dovoljno karmičkih veza, obaveza i dužnosti – zašto da nam sledeća godina bude iole lakša po tom pitanju?

I da zaključimo – kakav nam je to ovaj mesec? Pa, ako vam kažem da je bolji od novembra, vi ćete mi reći – rekla si nam da je novembar bolji od oktobra, kuku lele ako je to bilo bolje….ja ne mogu da poreknem da je ovo težak period, to svi i vidimo i osećamo na svojoj koži, ne mogu da poreknem da su pobede male a porazi veliki, ali isto tako vam je jasno da i pored težine neke stvari „čistite“ lagano, korak po korak. E, pa takav će biti i ovaj mesec. Doduše, biće malo više pucanja i nerviranja, malo više stresa, ali neki put je i to potrebno da bi se nešto konkretnije uradilo. Ili da bismo izašli iz okova nefunkcionalnih veza i poslovnih odnosa koji više nemaju nikakvog smisla u našem životu.

Zdravi vi meni bili i veseli, pa da zajedničkim snagama izguramo ovaj decembar. Nije ta naredna baš toliko loša, možda će zaista i postojati pravi razlozi da opet verujemo da će se nešto promeniti na bolje…

Pročitajte mesečni horoskop za svoj znak!

ovan nedeljni horoskop

OVAN

bik horoskop

BIK

blizanci nedeljni horoskop

BLIZANCI

rak nedeljni hororskop

RAK

lav nedeljni horoskop

LAV

devica nedeljni horoskop

DEVICA

vaga nedeljni horoskop

VAGA

nedeljni horoskop skorpija

ŠKORPIJA

strelac nedeljni horoskop

STRELAC

jarac nedeljni horoskop

JARAC

vodolija nedeljni horoskop

VODOLIJA

ribe nedeljni horoskop

RIBE

————————————–

Horoskop piše: www.mojastrolog.rs

Može vas zanimati i:

Veliki ljubavni horoskop za 2015.

Godišnji horoskop za 2015. godinu

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!