Šminkeri otkrivaju: Idealne kombinacije karmina i olovaka za usne

By  |  0 Comments

Olovka za usne je nezamenljiv komad make-upa kada je reč o šminkanju usana. Koliko nam je olovaka potrebno – da li ona neutralne boje odgovara svima karminima, ili nam za svaku boju treba posebna? Dilema je mnogo, a u nastavku otkrivamo sve trikove profesionalnih šminkera kako da najbolje ukombinujete karmine sa olovkama za usne.

Olovke za usne mogu da promene oblik usana, produže trajnost karminu i promene njegovu nijansu. Da li se zaista isplati da za svaki karmin kupujete posebnu olovku? Saznajte u nastavku.

Zašto je olovka za usne proizvod bez kog ne možemo?

Zapravo je vrlo važno da uparite nijansu olovke i karmina, jer je glavna uloga olovke da doda dimenziju vašim usnama, tako što će kreirati određenije ivice. Ali da li boja mora biti ista – u realnosti, ne! Ako ne možete nači idealnu nijansu olovke za vaš omiljeni karmin, ne brinite, jer ćete imati sigurno odgovarajuću alternativu. Izaberite olovku koja je jednu do dve nijanse svetlije od vašeg karmina. Samo se postarajte da proizvodi pripadaju istoj porodici boje, ne primer roze ajlajner uz rozikaste karmine.

olovke za usne

Ako želite samo jednu…

Ako ne želite da skladištite gomile olovaka za usne, predlažemo vam da izaberete nijansu koja je najpribližnija vašoj prirodnoj boji usana. Stanite na jako dnevno svetlo, zagledajte usne i odredite da li imaju prirodan roze, breskvast, mauve ili braon podton. Probajte da pronađete olovku u toj nijansi.

Mi vam predlažemo neutralnu City Color automatsku olovku za usne u boji Nude.

oilovka z ausne

Kupuje multi-praktik nijanse olovaka

Dok je super stvar da imate idealnu olovku uz baš svaki karmin, to vam je zapravo nepotrebno. Zato se fokusirajte na kupovinu neutralnih i multi-praktik boja olovaka. Ako ipak nosite najrazličitiju paletu boja na usnama, onda ipak uložite na sledećih nekoliko nijansi:

olovke za usne

  • nude olovka će ići uz bež, svetlo braon, pink i breskvaste karmine
  • berry olovka će ići uz berr, ljubičaste, šljivaste i braon karmine
  • crvena olovka će ići uz vatreno crvene i tamno pink karmine

Povezano: Top 5 pravila za idealno nanošenje crvenog karmina

Idealno rešenje – transparentna olovka za usne

Još jedna važna uloga olovke za usne je ta što sprečava razlivanje karmina. Ako je vaša glavna briga da oblikujete usne bez oštrih ivica, onda ćete obožavati transparentne olovke za usne. Ona će ujedno oblikovati usne i predstavljati barijeru protiv “razlivanja” ruža.

olovke za usne

Veoma su praktični, jer mogu poslužiti i kao prajmer za usne, a mogu se naći kod nekih brendova u našim drogerijama. Samo imajte na umu da ćete ga brzo trošiti, jer će te ga nanosite uz svaki karmin!

Pročitajte još i: Kako smo živele bez ovoga – trikovi za postojanost karmina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!