Kako smo živele bez ovoga: Trikovi za postojanost karmina

Volite da nosite živahne, upadljive nijanse ruža za usne kao što je ljubičasti karmin ili karmin boje šljive, ali vam smetaju tragovi ruža na šolji za kafu ili ekranu telefona? Verujemo da u svom vlasništvu posedujete olovku za usne, karmin i translucent puder u prahu za setovanje ili matiranje, odnosno makeup proizvode koje možete da iskoristite za jednostavne trikove uz pomoć kojih se svaki karmin zadržava na usnama tokom celog dana.

Svakako testirajte postojanost karmina nakon primene makeup trikova koje vam donosimo u nastavku današnjeg teksta – pijte iz staklene čaše, šolje za čaj ili pristisnite usne na sopstvenu kožu – iznenadićete se da karmin ostaje na usnama, nema razmazivanja i uredno izgledate.

Povezano: 5 TOP pravila za savršeno nanošenje crvenog karmina!

A post shared by L’Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) on

Učinite da vaš karmin traje CEO DAN

Pre apliciranja željenog karmina, oblikujte i popunite obrve – olovkom, senkom ili gelom za nijansu svetlijom bojom od vaše prirodne boje obrva. Oči istaknite dugim i gustim trepavicama – lako to možete postići uz pomoć Extreme Bold maskare te iscrtavanjem mačkastog oblika pomoću Extreme Bold tečnog ajlajnera. Osvežite lice i učinite ten svežijim nanošenjem ružičastog rumenila – od ivice kose, dela blizu slepoočnice sve do jagodica na obrazima.

Zahvaljujući Light to medium senki kreirajte definisane, prelepe obrve.

senk
Za više informacija, kliknite na sliku!

Uokvirite usne i sprečite razmazivanje karmina olovkom za usne u istoj nijansi kao i ruž za usne koji želite da nanesete i nosite tokom celog dana. Ovaj čarobni štapić u svetu šminkanja usana trebalo bi da prati prirodni oblik usana – iscrtajte usne olovkom pa prstima blago pređite preko linije nanete po ivicama usana.

City Chic Matte Auto Lip Liner olovke za usne sa twist sistemom dostupne su u 12 različitih nijansi.

olov
Za više informacija, kliknite na sliku!

Da bi se boja ruža što duže zadržala na usnama, pomoću pufnaste četke, koju može upotrebiti i kao četku za bronzer, rumenilo, pa čak i hajlajter, lagano na usne pravilno rasporedite prah translucentnog pudera za setovanje ili matiranje.

Naša preporuka je HD loose powder.

pud
Za više informacija, kliknite na sliku!

Posle zaprašivanja usana puderom u prahu, sledi nanošenje karmina – počnite od Kupidonovog luka i idite do spoljašnih uglova gornje usne, odnosno aplicirajte karmin pokretima levo-desno na donjoj usni.

City Color Be Matte Lipstick dostupan je u 30 nijansi a vi ćete ih želeti sve!

kar
Za više informacija, kliknite na sliku!

Kako biste uživali u vašim prelepo našminkanim usnama satima, te da ne odlazite po nekoliko puta do toaleta da popravite šminku, ponovo nanesite puder u prahu koji će upiti sve masnoće te sprečiti razmazivanje ruža.

Dodatna zaštita od razmazivanja jeste slojevito šminkanje. U cilju dugotrajnosti, ponovite sve navedene korake: uokvirite usne olovkom, zaprašite puderom pa nanesite omiljeni karmin.

Nakon testiranja predloženih trikova za postojanost karmina uverićete se da ne izgledate umazno, neuredno i na kraju krajeva smešno i da je vaš decenijski beauty problem konačno rešen.

Povezano: 5 saveta kako da vam TEČNI karmin dugo stoji i ne razliva se!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!