5 saveta kako da vam TEČNI karmin dugo stoji i ne razliva se

By  |  0 Comments

Iako stvara efekat napućenih usana, tečni karmin odlikuje i težina nanošenja te vam donosimo nekoliko saveta koje treba da primenite ukoliko želite da vam tečni karmin bude postojan i ne razliva se sa usana.

Tečni karmin za usne će biti broj jedan ovog leta, a da biste ga izuzetno precizno naneli te da bi vam dugo vremena ostao na usnama, postojanost i sprečavanje razmazivanja će vam obezbediti sledeći trikovi.

Saveti za nanošenje tečnog karmina

1. Glavni preduslov za savršeno nanošenje i postojanost tečnog karmina jeste piling usana. Nežno masirajte usne mešavinom kafe i šećera oko 30 sekundi. Takođe, kako biste se rešili mrtvih ćelija na usnama uradite piling pomoću četkice za usne i labela.

tecni karmin

Povezano: Trikovi za dugotrajnost podloge za šminku i korektora!

2. S obzirom da tečni karmin ima bogatu pigmentaciju, dovoljno je naneti samo jedan sloj da potpuno prekrijete usne. Ujednačenu pokrivenost obezbediće vam i dugački aplikator kojim ćete vrlo lako razmazati tečni karmin počevši od vrha usana. Usne držite potpuno razdvojene da bi što bolje upile boju.

3. Onima sa savršenom kožom lica tečni karmin je savršen adut te je dovoljno da nanesu tečni karmin na usne i privući će pažnju sigurno. Ostali bi trebali naneti korektor ili podlogu za šminku da prikriju nepravilnosti ili bar da upare rumenilo iste nijanse kao i tečni karmin.

Antirid krema

Pogledajte i da li antirid kremu možete koristiti kao balzam za usne!

4. Ako ne želite da imate nepravilnu liniju na usnama ili mrlje na zubima, upamtite da se tečni karmin ne može naneti za 2 sekunde, niti bez gledanja u ogledalo. Strpljenje je ključno za nanošenje tečnog karmina bez grešaka, pa čak i bez potrebe za olovkom.

5. Tečni karmin će biti postojan i neće kliziti sa usana ako hidrirate usne balzamom bogate teksture i obavezno sa mat efektom. Ako primenite ovaj trik, usne vam neće postati dehidrirane, niti biti suve i grube posle uklanjanja tečnog karmina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!