Trikovi za dugotrajnost podloge za šminku i korektora

podloga za šminku i korektor

Svrha podloge za šminku i korektora je da sakriju sve eventualne neravnine na koži, te da vam obezbede lakše nanošenje kozmetičkih proizvoda koji idu posle njih. Učiniće i da vaša šminka bude postojana, ali kako povećati dugotrajnost podloge za šminku i korektora?

Kako da pravilno nanesete podlogu za šminku i korektora?

Pripremite kožu za šminkanje

Prvi trik da podloga za šminku i korektor izgledaju besprekorno tokom dana je čišćenje lica od viška ulja i prljavštine pomoću blagog sredstva koje ne isušuje kožu.

Takođe, obavezno temeljno pilingujte lice jednom ili dva puta nedeljno kako biste uklonili mrtve ćelije kože i obezbedili ravnomerno nanošenje hidratantne kreme (koju biste trebali koristiti svako jutro i veče).

Neusporedivo veću dugotrajnost podloge za šminku i korektora osiguraće vam i nanošenje laganog sloja kreme za područje oko očiju, kao i prajmer sa SPF 30 i anti-aging sastojcima koji će šminku zaštiti od masnoće sa lica.

Povezano: Kako da koristite 1 makeup proizvod na više načina!

Apliciranje podloge za šminku i korektora

Na postojanost podloge za šminku i korektora utiče i tehnika koju koristite prilikom apliciranja ovih proizvoda.

Pre apliciranja podloge za šminku i korektora, a posebno ako imate masnu kožu, trebalo bi da apsorbujete sjaj sa lica kako biste sprečili da se šminka otopi prilikom vrućine i vlage. Bezbojni puder u prahu je idealno rešenje jer apsorbuje ulja, dajući mekan mat finiš.

Podloga za šminku, koja odgovara vašem tipu kože, možete naneti prstima, četkicom ili spužvicom. Aplicirajte manje količine na čelo, nos, bradu i obraze i nežno umasirajte u kožu – od sredine lica, prema spolja – sve dok se boja podloge ne stopi s vašom kožom.

Korektor nanosite tapkajući – prstima, četkicom ili štapićem za uši – i to u tankim slojevima sve dok ne postignete željeni efekat. Kako bi slojevi korektora ostali duže na licu, između svakog možete stavljati i malo translucentnog pudera, kako biste, kao što smo već rekli (napisali) pridoneli dugotrajnosti make-upa i matirali nepotrebni sjaj kože.

fiksator šminke
Pogledajte i za šta je sve fiksator šminke koristan!

Koristite fiksator šminke

Kada završite sa šminkanjem, kako biste sprečili ili umanjili razmazivanje i otapanje podloge za šminku i korektora, nanesite i fiksator šminke sa udaljenosti od oko 20 cm od lica, dok su vam oči zatvorene. Fiksator sadrži alkohol pa ga nemojte uključivati u obaveznu svakodnevnu rutinu šminkanja. Pored toga što će delovati na dugotrajnost podloge za šminku i korektora, kao i ostatka šminke, fiksator će i osvežiti izgled lica i eliminisati brašnast izgled kože.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!